Naptár

Betöltése

Veszprém – Salgótarján 114:81

2021. Október 08.
2 éve
Javításra készült a mai napon a Veszprém Kosárlabda Klub hazai pályán, amely az előző fordulóban kétpontos vereséget szenvedett a Vetési Albert Gimnáziumban a Vasas Akadémia ellenében. A bakonyiak ellenfele ezúttal a Salgótarjáni KSE volt, akik a hazaiakhoz hasonlóan egy győzelemmel és egy vereséggel álltak a forduló előtt. Jó hír volt a veszprémiek számára, hogy Birkás András kisebb térdműtétje után immáron teljesen felépült és egyből a kezdőben találta magát.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 3. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Salgótarjáni KSE 114:81 (23:19, 24:20, 31:28, 36:14)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 200 néző
Játékvezetők: Szalai Zsolt, Dr. Magyari Tibor, Kéri István
 
Veszprém: Birkás 2, Horváth 14, Madár 5/3, Szabó 14/3, Dukic 28/18. Cserék: Dancsecs 26/21, Osztoics, Tóth 13, Glatz 12/12, Gaál. Edző: Martin Blaho
 
Salgótarján: Dragasevic 16/6, Kuttor 10/3, Karanfilovski 9/3, Takács 9, Molnár 23/12. Cserék: Donakovski 3, Monye M. 2, Gulyás, Bán 5/3, Monye J. 2, Hargitai 2. Edző: Szabó Zoltán
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.


Tudósítás
 
A találkozó egy jó veszprémi védekezéssel indult, ám elől Madár dobása leperdült a gyűrűről. Egy akcióval később Horváth megszerezte a meccs első két pontját. Molnár válasza nem váratott sokáig, egyből egy tripla formájában. Ezt követően Dukic centerezett eredményesen, majd Horváth szép passzából is jól fejezte be az akciót. Madár is gyorsan hozzászólt a mérkőzéshez, miközben – Kuttor duplája ellenére - továbbra is jól működött hátul a piros-szürkék védelme. Ennek köszönhetően Horváth újabb könnyű pontokat szerzett, amire időt is kért Szabó Zoltán mester (5. perc: 10:5). A megbeszélés után a visszatérő Birkás verte meg szépen az emberét és fejezte be jól a támadást. Gaál is beszállt ekkor a mérkőzésbe. Dragasevic és Takács ketteseivel közelített a Salgótarján, így aztán jókor jött Dukic triplája. Szabó egy szép labdaszerzéssel és Horváthnak adott gólpasszal jelentkezett, majd Karanfilovski  kosara után, faulttal együtt is betalált. Molnár hármasát, Horváth kettő- plusz egypontos játéka annullálta. Ám Molnár is ugyanígy cselekedett a másik oldalon. Dancsecs egy jó büntetője hozta a negyed utolsó pontjait (10. perc: 23:19).
 
A második tíz perc Tóth és Monye kosárváltásával indult és Donakovski egy büntetőjével. Tóth újra betalált és Dancsecs is szerzett egy kettest, majd az újabb kivédekezett támadás után egy triplát is a sarokból, ezzel tízre növelve a különbséget (13. perc: 32:22). Dragasevic ziccere jött ekkor a tarjániaktól, ám Szabó faulttal együtt is kosarat szerzett egy szép akció végén és a büntetőjét is bedobta. A vendégek továbbra is ponttalanul céloztak, nem úgy Glatz, aki megszerezte első három pontját egy szépen végig járatott támadás lezárásaként. Ekkor már tizennégy ponttal vezetett a Veszprém (15. perc: 38:24). Dragasevic két kettesével próbált közeledni a Salgótarján. Dancsecs újra betalált a hárompontos vonalon kívülről, igaz Molnár is így tett egyből a másik térfélen. Dragasevic is bedobott ezután egy triplát, így most Blaho mesternek kellett magához hívnia játékosait, hiszen tíz pont alá csökkent az előnyük (17. perc: 41:37). Az egyeztetés után Dancsecs tálalt szépen Tóth elé, aki nem hibázta el a ziccert, majd nagyot küzdve leszedett egy lepattantót is a saját palánkja alatt. Dancsecs folytatta jó játékát, ezúttal ő dobott be egy ziccert. Molnár egy hármassal tartotta tűzben a vendégeket ismét. A következő percekben egyik csapat sem talált a gyűrűbe, ám a Veszprém jobban lepattanózott, aminek köszönhetően Tóth mehetett dobni a vonalra és mindkétszer pontos is volt. A félidő utolsó kosara Bán nevéhez fűződött (20. perc: 47:39).
 

A harmadik negyed első kosarát a vendégek szerezték Takács révén, de jött is a válasz Madár részéről egy hárompontos formájában. Kuttor egy és Molnár két duplája után már csak három pont volt a Veszprém előnye, így időt kellett kérnie a hazaiak mesterének (23. perc: 50:47). Egészpályás letámadással próbálkoztak a vendégek védekezésben egy rövid időre, de csak lassítani tudták a hazaiak labdafelhozatalát. Molnár kettese minimalizálta a különbséget, így aztán a legjobbkor jött Dukic hármasa. Mindkét csapat rossz dobásokat és eladott labdákat produkált csupán a következő néhány percben, amit Kuttor duplája és Dancsecs triplája zárt le. Karafinovski is elsüllyesztett egy hármast, majd Szabó is így cselekedett, sőt egy szerzett labdából ziccerezhetett is a veszprémiek kapitánya. Időt kért ekkor a Salgótarján (26. perc: 61:54). A megbeszélés után Kuttor dobott egy hármast, ám Dukic szép pozíciós játéka is eredményt hozott. Dragasevic is betalált kintről, ám Dukic is így tett. Takács faulttal együtt is kosarat szerzett és a vonalról is pontos volt. Dancsecs ihletett formája továbbra is tartott, ezúttal is három pont lett a jutalma. Karafinovski gyűjtött be kétszer egy pontot, majd szépen szlalomozott a gyűrűig egy kettesért. Dukic ismét jókor jelentkezett egy hármassal. A negyed utolsó percében a hazaiak dobhattak büntetőket, Tóth egy, Horváth pedig két pontot tett hozzá így a közöshöz. Donakovski ugyanakkor egyszer sem talált be a vonalról. Az utolsó támadást a Veszprém vezethette, aminek a végén Glatz süllyesztett el egy hármast, ezzel tíz pont fölé növelve az előnyt (30. perc: 78:67).
 
Másfél perc telt el a negyedik negyedből, mire megszületett az első kosár, méghozzá Tóthnak köszönhetően. Majd Horváth dobhatott egy büntetőt a vendégek csapattechnikaija után. Egy jó védekezés után Dancsecs talált be kintről, amivel már húszpontos volt csapatunk fiatal tehetsége. Tóth kettese tizenkilenc pontos előnyt és vendég időkérést eredményezett (34. perc: 86:67). Takács kettese után Dancsecs újabb triplát szerzett, talpra ugrasztva ezzel a kispadon ülő társait is. Molnár jó büntetői után Glatz hármasa következett, majd Hargitai és Szabó szerzett két-két pontot. Dukic duplája majd triplája már jelentős különbséget eredményezett, így nem csoda, hogy ismét időt kért a Salgótarján (36. perc: 99:73). Továbbra is remekül céloztak kintről a hazaiak, ezúttal Glatz volt eredményes. Kuttor egyszer talált be a vonalról, míg a másik oldalon Madár és Dukic összjátékának három pont lett a termése. Horváth továbbra is hibátlan maradt a vonalról. Bán dobott egy hármast, Dukic és Szabó pedig egy-egy szép kettest. Donakovski harcolt meg az újabb két pontjáért. Másfél perccel a vége előtt Dukicot vastaps közepette cserélték le. A parádézó Dancsecs újabb triplát dobott be, de a beálló Osztoics lepattanójának is örültek a társak. Monye kétpontosa volt a meccs utolsó kosara. A Veszprém magabiztosan tartotta otthon végül a két pontot, megörvendeztetve a kilátogató drukkereket (40. perc: 114:81).
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Talán az eredmény azt mutatja, hogy ez egy könnyű meccs volt, de az igazság az, hogy ez egy szoros mérkőzés volt három negyeden át. A negyedik negyedben sikerült az áttörés számunkra, tizenháromszor találtunk be egymás után, amit nem tudtak megálltani. Ez volt az az a periódus, aminek ezt a végeredményt köszönhetjük. Gratulálok a játékosaimnak, külön öröm számomra, hogy nagy rotációval tudtam ma dolgozni, és időről időre tudtam pihentetni, akit kell. Hétfőn visszatérünk a munkához, különösen a védekezésünkön kell dolgoznunk, mivel az nem volt kellően hatékony.
 
Dancsecs András, a Veszprém hátvédje: Az előző meccs után meg akartuk mutatni a közönségünknek, hogy igenis jó csapat vagyunk. A meccs kezdetén fej-fej mellett haladtunk, aztán egy kicsit elhúztunk, tizennégy ponttal. De utána momentumot kapott az ellenfelünk és visszajöttek nyolc pontra a félidőre. Kicsit megzavarodtunk a zónavédekezésük ellen, így felzárkóztak két-három pontra. Ám a remek dobóformánknak köszönhetően, amely különösen a negyedik negyedben volt extra, el tudtunk menni és megnyertük a találkozót.
 
Szabó Zoltán, a Salgótarján vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek, végig jól játszottak. Szépen kihasználták a hibáinkat, és amikor sikerült visszakapaszkodnunk, mindig tudtak változtatni, és ismét el tudtak lépni. Nagyon gyengén védekeztünk az egész meccs során, de az első három negyedben még támadásban lépést tudtunk tartani velük, viszont a negyedik negyedre minden téren elfogytunk.
 

Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink