Naptár

Betöltése

Veszprém - Salgótarján 82-96

2023. Március 11.
1 éve
Újabb forduló és újabb hazai mérkőzés jött el a mai napon a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ezúttal a tabella nyolcadik helyén álló Salgótarjáni KSE-t fogadta annak reményében, hogy a csapat játéka tovább fejlődik, és mindez akár egy újabb győzelemben is megmutatkozik. A találkozó azonban közel sem ígérkezett könnyűnek, főleg annak fényében, hogy a vendégek az előző fordulóban két vállra fektették a Vasas Akadémiát, ezzel szezonbeli egyik legjobb teljesítményüket nyújtva.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 23. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub - Salgótarjáni KSE 82-96 (21-22, 21-30, 21-29, 19-15)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 200 néző
Játékvezetők: Dr. Németh Patrik, Esztergályos Róbert és Nagy-Pál Petra
 
Veszprém: Kis 10/6, Madár 7/3, Vértes 3, Szabó 13, Orgona 11/6. Cserék: Promise 17/6, Ratiani 13, Birkás 8/3. Edző: Horváth Ákos
 
Salgótarján: Herendic 17/3, Geiger 11/3, Kocsis 16, Monye 3/3, Hargitai 10/6. Cserék: Molnár 23, Takács 13, Vas-Teplán 3/3. Edző: Dániel Péter 
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Jól kezdte a Veszprém a mérkőzést, szinte mindenki pontot szerzett az első négy percben a kezdőcsapatból, de a Salgótarján tartotta a lépést a hazaiakkal (6. perc: 11-8). A vendégek időkérése után Orgona dobott szép kosarat a palák közeléből egy lefordulást követően, majd több sikertelen akció következett mindkét oldalon, egészen Kocsis duplájáig. Takács kosarával pedig már egy pontra zárkózott a Salgótarján. Ekkor Ratiani jelentkezett két ponttal. Molnár két büntetője minimalizálta ismét az előnyt, de Ratiani újra betalált Szabó szép passzából. Takács kettő plusz egy pontot érő játékával egalizált a túloldalon. Ratiani egy jó büntetője és Madár labdaszerzésből dobott ziccere ismét hazai előnyt jelentett, de Geiger is eredményes volt a vendégektől, sőt Horváth a dudaszó pillanatában szerzett kosarával átvette a vezetést a Salgótarján (10. perc: 21-22).
 
A második negyed elején beragadt a Veszprém, és a Salgótarján kilenc pontot szerzett zsínórban, válasz nékül, így időt kért Horváth Ákos (13. perc: 21-31). A megbeszélés után Birkás faulttal együtt betalált, ám a büntetője kimaradt. Majd felváltva estek a kosarak, a hazaiaktól Ratiani és Birkás talált be újfent. Takács duplája után Vértes egy büntetőt dobott be, viszont a lepattanóját összeszedte, majd gólpasszt adott Szabónak. Kocsis két pontjára Promise kettő plusz eggyel válaszolt. Takács azonban továbbra is elemében volt, igaz duplájára Kis triplával felelt. Geiger is dobott egy kintit, de Promise is betalált távolról. Kocsis és Herendic dupláival ismét kilenc pont volt a vendégelőny. Jókor jött a félidő utolsó percének kezdetén Promise távoli duplája. De Vas-Teplán is betalált kintről, amire már válasz nem érkezett (20. perc: 42-52).
 
 
Geiger ziccerével kezdődött a harmadik felvonás, majd Szabó dobta be mindkét büntetőjét. Monye triplájával, majd Herendic és Geiger ziccereivel nőtt a távolság, amire időt kért a hazai kispad (23. perc: 44-61). Promise hármasára Takács egy duplával felelt, majd Herendic talált be kintről. Takács újabb kettesével már húsz pont fölé nőtt a különbség (25. perc: 47-68). Madár két büntetője a helyére került, míg a másik oldalon Kocsis szerzett két pontot. Ratiani büntetőire Molnár felelt, majd Orgona dobott szép középtávolit, Promise pedig Szabó kimaradt dobását juttatta a gyűrűbe. Molnár ismét betalált ekkor, majd Hargitai növelte tovább a vendégpontok számát. Kis hármasa és Promise zsákolása próbálta visszahozni a lendületet a csapatba, ám ekkor Molnár faulttal együtt is betalált és a büntetője is precíz volt. Ratiani küzdött meg újabb két pontjáért, de Molnár ismét eredményes volt. A negyedet Birkás egy jó büntetője zárta (30. perc: 63-81).
 
Az utolsó tíz perc Birkás triplájával vette kezdetét, majd Kocsis dobott be egy büntetőt. Orgona trojkája után időt kért Dániel Péter (32. perc: 69-82). Promise majd Birkás védekezett jól, miközben Kis egy büntetőt dobott be. Kocsis betalált Ratiani faultja ellenére is, de a büntetője kimaradt, majd Promise szerzett két egységet a másik térfélen. Molnár duplájára Orgona triplával felelt (35. perc: 75-86). Ratiani szép centerjátéka után már csak egyszámjegyű volt a különbség. A további zárkózás nem sikerült, Herendic büntetői pedig bementek, Szabó viszont csak egyszer volt pontos a vonalról. Kocsis és Molnár dupláival eldőlni látszott a meccs másfél perccel a vége előtt. Szabó két pontjára Herendic felelni tudott a vonalról. Szabó még bedobott két büntetőt, majd Herendic is így tett, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc: 82-96).
 
 
Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Azt kaptuk a Salgótarjántól, amit vártunk: nagyon kemény és fizikális kosárlabdát játszanak. Sok jó fizikumú és egymagas, erős játékosuk van, aminek köszönhetően sokváltós védekezést tudnak alkalmazni. Ez mindenkinek kellemetlen, így ez az egyik legnagyobb erősségük. Ezt nehezen bontogattuk fel. Próbálkoztunk néhány taktikai elemmel, amelyek közül több nem erre az ellenfélre volt szabva, hiszen a playoutra is készülünk. Gratulálok a Salgótarjánnak, mert mindaz, amit csináltak, azt borzasztó sebességgel és alázattal tették. Volt több extra teljesítmény is náluk, például említhetem Molnár Marcell nehéz ám eredményes dobásait, vagy Herendicet, aki remekül irányította társait, akik szépen, csapatként játszottak. Ugyanezt a keménységet szeretném, hogy elérjük védekezésben, de még nem tartunk itt.”
 
Dániel Péter, a Salgótarján vezetőedzője: „Szinte az első perctől kezdve nagyon szép támadókosárlabdát játszottunk, sok labdanélküli mozgással és elzárással. Erre készültünk a héten, hogy ezzel legyünk eredményesek a Veszprém ellen. Nagyjából az egész meccsen jól kiviteleztük mindezt. A második félidő közepén az ellenfelünk viszonylag magas szerkezetre váltott, amitől egy picit megtorpant a támadójátékunk. Időben sikerült megállítani a vérzést, és a végére magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon fontos volt ez a mai mérkőzés, mivel így még mindig a saját kezünkben van a sorsunk, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. Hosszú örömködésre azonban nincs idő, hiszen a jövő héten jön az újabb rangadó hazai pályán, amikor is a Jászberény érkezik hozzánk. Szeretnénk akkor is győztesen elhagyni a pályát. Gratulálok a játékosaimnak.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

87 - 101

2024. 05. 12. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink