Naptár

Betöltése

Veszprém - TF 106:91

2020. Január 21.
4 éve
Fontos mérkőzést játszott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Dr. Hepp Ferenc emlékkupa 5. fordulójában, ahol a TF-BP-et látta vendégül január 21-én, 18:00-tól a Vetési Albert Gimnáziumban. A tét a legjobb négy közé jutás volt.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 5. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - TF-BP 106:91 (30:19; 24:21; 22:28; 30:23) 
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző. Vezette: Boros, Kulcsár, Kapusi
Veszprém: Völgyi 19, Madár 18/15, Kovács 12, Füzi 10, McCall 17/9. Cserék: Czirbus 21, Szabó 5/3, Mucza 4. Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs
TF: Somogyfoki 18/6, Kaposi 4, Beák 23/9, Timkó 16, Czura 28/15. Cserék: Kopasz, Kovács, Kerkai, Kutrovicz 2. Edzők: Vlasko Vladimir, Nagy Bálint
 
 
A kezdődobást a hazai csapat hozta el, majd Füzi pontra is váltotta a támadást. Ezután mindkét gárda hibázott támadásban. A vendég együttes újabb rontott dobásából ismét Füzi volt eredményes. A válasz egy hármas formájában érkezett, majd Kovács ellen követtek el faultot, aki be is dobta a neki megítélt büntetőket. Madár triplája után egy betörésből talált be, majd dobhatott egy büntetőt is, sikerrel (4. perc: 12:5). Kovács szép passza után ismét Füzi szerzett egy duplát. A védekezésünk felkeményedett, a vendégeknél pontcsend következett. Nem mondható ez el a Veszprémről, ugyanis McCall volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről. Egy sikeres vendégtámadás után újra leindulás következett, Völgyi talált be. A mérkőzés 7. percében két sérülésből visszatérő játékosunk, Mucza Tamás és Szabó Péter is pályára lépett (7. perc: 21:13). Egy perccel a negyed vége előtt tíz pontra duzzadt az előnyünk (9. perc 27:17). A negyed végi eredményt McCall utolsó másodperces triplája állította be (10. perc 30:19).
 
A második játékrészt a HOYA kezdte jobban, egy labdaszerzés, majd Czirbus triplája után tizenhárom ponttal vezettünk (14. perc 42:27). A védekezés keménységéből ezután sem engedtünk, sorra szereztük a labdákat és a leindulásaink is eredményesek voltak. Kovács palánk alatt volt hatékony, tovább növelve előnyünket. Egy rövid pontcsend következett, mindkét csapat jól védekezett. Ezt a vendégek betöréses kosara törte meg. McCall újabb triplája szüntette meg pontcsendünket (18. perc 50:35). Füzi hárompontos próbálkozása volt eredménytelen, a lepattanó a fővárosiaké lett, majd ki is használták azt egy triplával. Ismét rontottunk egy támadást, leindulásból szereztek újabb duplát. McCall középtávolival válaszolt. Végül tizennégypontos előnnyel vonulhattunk szünetre (20. perc 54:40).
 
 
A harmadik negyedet Füzi büntetői nyitották, de sajnos nem tudta értékesíteni azokat. A második félidő első pontjait a vendégcsapat szerezte, majd Völgyi büntetődobásai landoltak a gyűrűben. McCall faultolt, majd három büntető következett. Czura mindhármat sikerrel dobta, majd egy rontott támadásunk után egy triplával talált be (24. perc 61:53). Mérész Csaba időkérése után Kovács palánkalattijával növeltük előnyünket. Rossz támadásaink után a TF három pontra zárkózott fel (26. perc 63:60). McCall büntetőből szerzett két pontot. McCall lepattanója, majd indítása után Mucza betörése növelte előnyünket. Újabb hibákat követtünk el támadásban, de a védekezésünk továbbra is kemény volt. Kovács büntetőivel nőtt kilenc egységre a két csapat közti különbség. Czirbus palánkalattija bizonyult eredményesnek, Kovács kiváló passza után, majd egy vendég leindulást követően Madár triplája állította be a harmadik negyed végi eredményt (30. perc 76:68).
 
Madár ismételte meg az előző tíz perc végén látott mozdulatát, ismét tripla. Jól kezdtük az utolsó játékrészt, a védekezésünk kemény volt, támadásban pedig koncentráltunk, így hét perccel a mérkőzés vége előtt már tizenegypontos előnyünk volt (33. perc 90:79). Deák ellen vétettünk hibát, így a két ponton túl még egy büntetőt is bedobott. A negyed felénél McCall újabb labdát szerzett, amelyet végül Füzi juttatott a gyűrűbe. Egy sikeres vendég támadás után Madár talált be a hárompontos vonalon kívülről. Adok-kapok alakult ki a két csapat között. A TF két büntetőt értékesített, majd Czirbus palánkalattija után Madár újabb triplával elérte a csapat századik pontját (38. perc 100:87). A fővárosi gárda támadóideje lejárt, majd Völgyi küzdött meg az újabb két pontért. Jó védekezésünk után ismét Völgyi talált be. A mérkőzés végén már nem történt meglepetés, magabiztosan nyert a Veszprém, és jutott be a Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjébe (40. perc 106:91).
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, illetve ahhoz, hogy bejutottunk a négyes döntőbe. Úgy gondolom, hogy az eredményen túl az is fontos, hogy ilyen játékkal tudtuk elérni azt. Nagyon kellett már ez a győzelem a gárdának.
 
Szabó Péter, A Veszprém irányítója: Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ma a győzelem. Külön öröm, hogy ennyi idő után végre pályára léphettem. Ma igazi csapatként küzdöttünk a pályán. Az első negyedben elhúztunk, ezt nem tudták behozni. Úgy gondolom, hogy hasznára tudtam lenni a csapatnak.
 

Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_638
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink