Naptár

Betöltése

Veszprém - TF 80:91

2020. November 25.
3 éve
Kevés ideje volt pihenni a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatának, hiszen a múlt szombati hazai meccsét követően szerdán már ismét parkettre lépett, méghozzá a TF-BP ellen.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 1. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - TF-BP 80:91 (22:18, 30:26, 18:26, 10:21)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 13/9 , Madár 18/9, Orgona 12/6, Szabó 15/9, Dukic 17/3. Cserék: Birkás 3/3 , Futó 2. Edző: Baksa Szabolcs

TF: Szántó, Kerkai 38/6, Nagy, Timkó 20, Karosi 12/6. Cserék: Somogyfoki 2, Csík 9, Rozs, Kutrovich 10/6. Edző: Beák Gábor
 
 
Tudósítás:
 
Az első támadást a HOYA vezethette, ahol Szücs próbálkozott egy triplával, de nem járt sikerrel. A találkozó első dupláját végül egykori játékosunk, Kerkai szerezte. A túloldalon Szabó küzéptávolija volt a válasz. Jól védekeztünk, majd ismét Szabó következett, ezúttal egy triplával. Tovább folytatódott a jó tendenciánk, gyors, könnyű pontokat tudtunk szerezni. Kerkai tört be, a kosár érvényes volt és még egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Ezt követően mindkét oldalon egy-egy tripla következett. Előbb Szabótól, majd Karositól. Madár vesztett labdát, majd ebből Kerkai juttatta azt a gyűrűbe. Gyors mérkőzést játszottak a felek, sorra érkeztek a pontok (5. perc 17:14). A gyors, sokpontos játékot egy pár perces pontcsend követte.  Ezt Madár triplája törte meg. A negyed vége előtt harminc másodperccel a TF két pontra zárkózott fel. Gyorsan érkezett a válasz Madártól, aki egy jó középtávólival beállította a játékrész végi eredményt. Szabó tíz pontig jutott a negyed alatt (10. perc 22:18).
 
A második negyedet a TF nyitotta, Timkó szerzett egy duplát, majd egy büntetőt is értékesített. Madár válaszolt egy triplával a másik oldalon, így az előnyünk nem csökkent. Timkó középtávolija után Szabónak adtak területet a csapattársai a hárompontos vonalon kívül, aki nem is hibázta el a dobást. Jól védkeztünk, így ismét nálunk volt a lehetőség, hogy növeljük az előnyünket. Ezt Birkás meg is tette egy triplával. A túloldalon Karosi válaszolt, szintén egy kintivel. Madár játszotta meg Dukicot, akit nem tudtak a palánk alatt megállítani. Orgona tudott hárompontost szerezni ezúttal, majd labdát szereztünk, majd Dukicot játszottuk meg jól. A másik palánk alatt Karosi volt eredményes (15. perc 40:33). Timkó középtávolija csökentette öt pontra a vendégek hátrányát. Mindkét csapat rontott támadásokat, ám ebből mi jöttünk ki rosszabbul. Kerkai passzából Timkó talált be, majd Dukic dobhatott két büntetőt, sikerrel. Ekkor az előnyünk már csak három pont volt. Szücs hozta vissza a tüzet a csapatba sikeres hármasával. Jó védekezésünk után újabb tripla érkezett, ismét Szücstől. Ez volt neki a harmadik hármasa a meccsen. Az utolsó másodpercekben még Orgona szerzett egy duplát, így nyolcpontos vezetéssel vonulhattunk szünetre (20. perc 52:44).
 
 
 
Jól kezdtük a második félidőt, rögtön Dukic dobott egy duplát az első támadásunkból. Egy hosszú akció után érkezett a válasz, Csík volt eredményes, majd elveszítettük a labdát, amit az ellenfelünk ki is használt. Szücstől érkezett a válasz a túloldalon, majd Szabó próbálkozott kintről, ezúttal sikertelenül. Kerkai egy triplát szerzett, majd Dukic is jegyezhetett egyet. Újabb hármas érkezett, Orgona dobta be a második tripláját a mérkőzésen. A vendégek újabb pontjainál Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélés után újabb labdát vesztettünk, ami ismét két pontot jelentett ellenfelünknek, így az előnyünk már csak két egység volt (25. perc 62:60). Dukic pontjai növelték kettővel az előnyünket, majd jól is védekeztünk, így mi támadhattunk. Ám sajnos sikertelenül, és ismét kettő lett közötte. Ezen Madár betörése változtatott. Csík tört be, aki a duplán túl dobhatot még egy büntetőt is, amit nem hibázott el. Továbbra sem koncentráltunk eléggé, így a fővárosi csapat átvette a vezetést. Habár a labdát ismét eladtuk, Madár jól védekezett és végig is vitte egyedül az akciót. Dukic szerzett labdát, majd Szücs próbálkozott egy kintivel, de az sikertelen volt. A túloldalon viszont Kerkai jegyezhetett egy triplát. Ezzel az utolsó negyed előtt döntetlent mutatott az eredményjelző (30. perc 70:70).
 
Az utolsó negyed egy-egy kihagyott támadással indult, majd ismét mi próbálkozhattunk. Sikerrel viszont nem jártunk. A negyed első pontjait Kutrovich hármasa jelentette, majd Kerkai is szerzett egy duplát. Madár válaszolt szintén három ponttal. Madár újabb találata két pontra zárkóztatott fel minket, majd Orgona lepattanózott jól. Sajnos a labda nem maradt sokáig nálunk, és Csík újabb kosarat szerzett. Ismét hibáztunk támadásban, ami megint csak két pontot jelentett a TF-nek. Orgona próbált javítani, aki kettővel csökentette a hátrányunkat (35. perc 78:82). Újabb rossz védekezés következett részünkről, és a pont is elmaradt a támadásunkban, így megint a fővárosiaknál volt a lehetőség. Dukic küzdött nagyot a palánk alatt, de nem sikerült a labdát a gyűrűbe juttatnia. A túloldalon szintén nem esett kosár. Tovább folytatódott a rossz tendenciánk támadásban, és védekezésben sem sikerült feljavulnunk. Másfél perccel a meccs vége előtt nyolcpontos hátrányunk volt. Dukic elérte az ötödik személyi hibáját, így nem folytathatta a mérkőzést. Kerkai dobott három büntetőt, mindegyiket jól, majd a labda maradt a TF-nél, akik jól fejezték be a támadást. Szücs a mérkőzés végén dobott egy pontos közelit, de ez nem változtatott a mérkőzés kimenetelén, a vendégek tizenegypontos győzelemnek örülhettek a végső dudaszót követően (40. perc 80:91).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok  a TF-nek a győzelemhez. Ma nagyon akarták ezt a sikert. A második félidőre nem tudtunk átmenteni a dobószázalékot az elsőből, nem játszottunk jól. Nem érdemeltünk volna ma győzelmet. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a mai vereségért, én is ezt teszem a magam részével. Ugyanakkor nincs időnk bánkódni, néhány nap múlva már újabb mérkőzést játszunk.
 
Birkás András, a Veszprém irányítója: Az első félidőben nagyon jó százalékkal dobtunk, de ezt a másodikban egy agresszív védekezéssel sikeresen tudták orvosolni. Jobbak voltak támadásban is a mérkőzés másik felében, ez döntött végül.
 
Beák Gábor, a TF vezetőedzője: Nagyon örülünk a győzelemnek, fontos mérkőzés volt ez számunkra. Egy nagyon nehéz ellenfél ellen tudtunk ma sikert aratni. Jobb volt a stratégiánk és keményen védekeztünk. További sok sikert kívánok a Veszprémnek a bajnokságban.
 
Az U20-as csapatok összecsapásán szintén a TF diadalmaskodott 63:87 arányban.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink