Naptár

Betöltése

Veszprém – TF 97:95

2022. Január 23.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub az NBI/B Piros csoportjában az egyik üldözőjét, az egy győzelemmel kevesebbel álló TF-BP együttesét fogadta. Jó hír volt a hazai csapat és szurkolói számára, hogy ismét a csapat tagja volt Dancsecs András.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 17. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – TF-BP SE 97:95 (30:19, 23:16, 25:27, 19:33)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 160 néző
Játékvezetők: Tóth Kálmán, Kapusi Gábor és Dr. Magyari Tibor
 
Veszprém: Horváth 10/6, Dancsecs 15/9, Tóth 26, Szabó 29/9, Birkás 5/3. Cserék: Füzi 5, Glatz 7/3, Osztoics. Edző: Zeljko Lukajic
 
TF: Korompai 6/3, Oroszi 11/3, Tichov 24/3, Nagy 10/6, Simon 17/9. Cserék: Gémes 2, Szántó 21/6, Bálint, Tóth 4. Edző: Beák Gábor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
A találkozó egy gyönyörű Szabó középtávolival indult, amire Simon hármasa volt a felelet. Ám a hazaiak csapatkapitánya is betalált kintről, majd a következő támadásnál faulttal együtt értékesítette a betörését, akárcsak a büntetőjét. Ezt a mutatványát a következő akció során is megismételte, így időt kért a TF (3. perc: 10:3). Szántó törte meg a vendégek pontcsendjét, de Horváth is beköszönt, miközben a veszprémi védelem továbbra is hatékonyan működött. Birkás gyönyörű csele és ziccere késztette tapsra a publikumot, akárcsak Tóth szép centerjátéka. A negyed közepére már több mint tíz pont volt a két csapat között (5. perc: 17:5). Habár a fővárosiak szereztek ezután öt pontot, Tóth és Szabó révén nem állt meg a hazai pontgyártás, és Dancsecs is megszerezte első kosarát (10. perc: 30:19).
 
A második tíz percet Tóth duplái nyitották, ám Szabó is hamar csatlakozott hozzá. Utóbbi már húsz pontnál állt a második negyed közepén (15. perc: 40:23). A védekezés továbbra is jól működött, és Dancsecs gyors öt pontjának köszönhetően a különbség húsz pontra nőtt. Amikor azonban egy eladott labdát követően az alá kerültek a vendégek, Lukajic mester kért időt, hogy rendezze a sorokat (18. perc: 47:29). A megbeszélést követően Birkás szerzett egy hármast a támadóidő lejártának pillanatában, utána azonban ő szabálytalankodott Szántóval szemben, aki a fault ellenére is bedobta a kettest. Az ellentámadás végén Tóth nehezményezett egy elmaradt fújást, és reklamálásáért technikait kapott. A helyére Osztoics állt be. A félidő utolsó veszprémi támadásából Szabó talált be kintről, ám a túl oldalon még érkezett rá egy dupla Tichov révén (20. perc: 53:35).
 

A harmadik negyed Simon triplájával indult, ám Horváth szintén három egységet tett hozzá a közöshöz, majd Tóth is eredményes volt a palánk alatt. Tichov vezetésével zárkózott volna a TF, ám Glatz hármasa jókor érkezett, hogy ismét ritmusba hozza a kissé akadozó veszprémi támadójátékot. Erre erősített rá Tóth szép duplája és Dancsecs hármasa is (35. perc: 66:46). A következő időszakban felváltva találtak be a csapatok, ám a hazai védekezés nem volt olyan hatékony, mint az első félidőben, ezért időt kértek a piros-szürkék. A megbeszélés után, Horváth hármasa ellenére is voltak pontatlanságok, még ha a TF egész pályás letámadása zavart nem is tudott okozni a veszprémi labdafelhozatalban (30. perc: 78:62).  

Az utolsó etapot mindkét fél kissé kapkodva kezdte, így közel másfél percet kellett várni az első pontra, amelyet Korompai szerzett büntetőből. Majd Nagy triplája, és már csak tizenkét pont volt a veszprémi előnyből. Ezt csökkentette tovább Tichov. Közel hárompercnyi pontcsendet megtörni igyekezve időt kért a hazai kispad (33. perc: 78:68). Ám a TF újabb hat pontot szerzett, amire Füzi majd Dancecs révén jött válasz. Ám a Tehetséges Fiatalok csapata megérezte, hogy van keresnivalója, és Korompai távoli kosarával már csak öt pont volt a különbség. Jókor jött Tóth duplája, majd támadólepattanója és lét kiharcolt faultja, amelyet Szabó hálát meg egy szép középtávolival (36. perc: 86:77). Simon hármasára Tóth egy kettessel válaszolt. Tichov büntetőivel tovább lopakodott a TF, ám Szabó nagyszerű labdaszerzése és ziccere jelezte, a Veszprém nem adja magát. nagy öt pontjára Tóth és Dancsecs válaszolt ugyanennyivel. Szűk másfél perccel a meccs vége előtt időt kért a TF mestere, Beák Gábor (38. perc: 95:87). A következő bő egy perc nem sikerült jól a Veszprémnek, eladott labda és kihagyott dobás jellemezte, miközben négy pontot szerzett a TF. Kilenc másodperccel a vége előtt, négy pontos előnynél kért időt a hazai gárda. Érkeztek a faultok a fővárosiaktól, ám Horváth értékesítette mindkét büntetőjét. A maradék másodpercekben még négy pont ugyan érkezett a TF-től, de két pont megmaradt a Veszprém győzelméhez (40. perc: 97:95).
 

Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: A TF egy nagyon jó csapat, amelynek nagyon jók a leindításai, az első és a második hullám egyaránt. A tízes számú játékosuk, Tichov Dominik egy kimondottan gyors játékos, aki ráadásul remekül érti a kosárlabdát. A támadólepattanóik révén sok problémát okoztak nekünk, amelyből tíz volt nekik az első félidőben. A harmadik és negyedik negyedben a nehézséget az okozta számunkra, hogy híján vagyunk az ilyen szinten bevethető játékosokban, és a többiek elfáradtak. Nagyon fontos volt ez a győzelem számunkra. Holnaptól pedig azon is dolgozunk tovább, hogy új játékost szerződtessünk.   
 
Birkás András, a Veszprém hátvédje: Az első félidőt nagyon jól kezdtük, védekezésben és támadásban is, és nem kaptunk sok kosarat. A harmadik és negyedik negyedre egy kicsit elfáradtunk, így a védekezésünk romlott. De úgy érzem, végig kézben tudtunk tartani a mérkőzést. Sok sikert kívánok a TF-nek a továbbiakhoz!
 
Beák Gábor, a TF vezetőedzője: Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Gratulálok a Veszprémnek, meglepett minket, de úgy gondolom, hogy ez részben a mi hibánk is volt. A mérkőzés második felére felébredtünk, és tudtunk normális kosárlabdát játszani, ám ez sajnos nem volt elég ahhoz, hogy győzni tudjunk. Remélem, tudunk ezen változtatni. Szívünk van hozzá, csak sokszor nem engedelmeskedünk azoknak a dolgoknak, amelyeket gyakoroltunk és tudunk. Készülünk a következő mérkőzésre. Gratulálok a Veszprém csapatának.
 

Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink