Naptár

Betöltése

Veszprém - Vásárhelyi Kosársuli 83-75

2024. Október 12.
3 napja
Az őszi rangadó a Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnokában izgalmas kosárlabda mérkőzést hozott, ahol a Veszprém Kosárlabda Klub fogadta a Vásárhelyi Kosársulit a Férfi NB I. B Zöld Csoport  harmadik fordulójában. A találkozón a szurkolók hangos buzdítása fokozta a feszültséget. A találkozó 83-75-ös hazai győzelemmel zárult.
 
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, Alapszakasz 3. mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub – Vásárhelyi Kosársuli 83-75 (15-21, 18-25, 28-15, 22-14 )
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 150 néző
Játékvezetők: Szalai Zsolt, Horváth Alajos, Magyari Viktor és Hoffmann Gergely

Veszprém Kosárlabda Klub: Geiger (17/12), Sáfrán (3/3), Dupree (24/3), Polster-, Kelechi (5). Cserék: Kiss (4), Krkljes (18/6), Kocsis-, Tóth (12/12), Valkó-. Vezetőedző: Alex Geddes.  

Vásárhelyi Kosársuli: Bálint (16/9), Borbáth (14/3), Utasi (10), Orgona (9/3), Balogh (8). Cserék: Bősz (18/6), Nagy-, Kruzslicz -, Ocskó -, Megyesi-. Vezetőedző: Vejinovic Sasa
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.

Tudósítás:

A mérkőzés elején a Veszprém dominált, Michael Dupree révén, aki végül 24 ponttal zárt. A játékos remek dobási százalékkal dolgozott, hiszen közelről 67%-os hatékonysággal zárta a meccset. Geiger Bálint is hozzájárult a csapat teljesítményéhez 17 pontjával, míg a csapat összesen 83 dobott pontot ért el.

A Vásárhelyi Kosársuli szintén jól szerepelt. Borbáth Balázs Csaba 14 pontot, Bálint Erik pedig 16 pontot szerzett, ami segítette a csapatot, hogy felzárkózzon a Veszprémhez. A mérkőzés során a Vásárhelyi védekezése is kulcsszerepet játszott, hiszen több labdát is megszereztek, ezzel lehetőséget adva a gyors ellentámadásokra.

A második félidőben a VKK előbb elkezdte a felzárkózást, majd megfordította a mérkőzést. A találkozó végeredménye 83-75 lett a veszprémiek javára. A hazai csapat erősebb védekezése és hatékony támadása végül meghozta a gyümölcsét, míg a Vásárhelyi Kosársuli dicséretesen küzdött a mérkőzés során. A statisztikák alapján a Veszprém összesen 40 lepattanót szerzett, míg a Vásárhelyi 32-t.

A szurkolók már most várják a következő összecsapást, ahol remélhetőleg újra hasonló izgalmakban lehet részük. A két csapat játéka és küzdése példaértékű volt, és mindkét csapatnak voltak kiemelkedő egyéni teljesítményei. A mérkőzés tanulságai pedig mindkét fél számára hasznosak lesznek a jövőbeni találkozók során.

Nyilatkozatok:

Alex Geddes: Az első félidő teljes katasztrófa volt, egyáltalán nem valósítottuk meg azt, amit támadásban és védekezésben terveztünk, és az ellenfél ezt ki is használta. A félidőben keményen beszéltünk, és a játékosok felálltak, a második félidőben igazán jól teljesítettek, megmutatták a karakterüket. Nagy elvárásokat támasztottam a játékosaimmal szemben. Számos dolgot rájuk helyeztünk, amit meg kellett próbálniuk teljesíteni, és nincs számomra nagyobb büszkeség, mint amikor ezt sikerül elérniük, ahogy a második félidőben tették. Minden elismerés a játékosaimnak, az ő érdemük, hogy kiharcolták a győzelmet, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést az erőfeszítéseikért.
 
Sasa Vejinovic: Úgy érzem, csak kettő és fél negyedig játszottunk úgy, hogy ma itt mi nyerünk! Ahogy szoros mérkőzésbe visszajöttek a betalált triplákkal, sajnos mi elfogadtuk a sorsunkat. Tiszta szívből gratulálok a csapatomnak a harcolásért, küzdésért. A többi pedig, hogy ilyen mérkőzéseket meg tudjunk nyerni, jönni fog a rutinnal.
 

Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu

Következő mérkőzés

K

Nagykőrösi Sólymok KE
VS  Veszprém KK

2024. 10. 18.

Korábbi mérkőzés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

83 - 75

2024. 10. 12. 18:00

Kövess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink