Naptár

Betöltése

Veszprém – Vasas 59-81

2022. November 05.
1 éve
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 8. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 59-81 (19-18, 14-17, 11-27, 15-19)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 260 néző
Játékvezetők: Földesi Ádám, Benedek Zoltán és Csák Máté Károly
 
Veszprém: Kiss 5, Madár 9/6, Szabó 20/15, Birkás 14, Orgona 7. Cserék: Habel, Varga, Ratiani 4. Edző: Naményi Márk
 
Vasas: Radics 12/3, Moravcsik 5/3, Fekete 22/18, Kelemen 6, Andrássy 10. Cserék: Farkas 2, Pleesz 2, Szabó 2, Cseh 3, Marcikic 11/3, Dormán 6. Edző: Stephen Arigbabu
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Jól kezdett a Veszprém, előbb Birkás tört be szépen, majd Szabó szerzett egy hármast, ám erre érkezett hat vendégpont. Ekkor a hazai csapatkapitány újabb triplával jelentkezett, majd Birkás is dobott egy újabb duplát. Jött is a vendég időkérés (4. perc: 10-6). Szabó növelte pontjai számát eggyel a büntetővonalról, ám a másik oldalon négy pont jött zsinórban. Ratiani igyekezett tartani a hazai előnyt, de Marcikic kettő plusz egyes játéka egalizálta az állást. Birkás újabb szép betörését tapsolták meg a nézők, de Kelemen támadólepattanót szerzett, majd két pontot. Orgona szintén hasonló módon jeleskedett, de Farkas is jól célzott a másik oldalon. Ratiani növelte a pontjai számát, ám egy akcióval később támadóhibát vétett, így nem sikerült növelni a távolságot (10. perc: 19-18).
 
A második negyed elején 20-20-ra módosult az állás, amig Birkás faulttal együtt szerzett kosarával és jó büntetőjével vissza nem vette az előnyt. Erre Fekete egy triplával egalizált, majd szintén ő egy leindítás végén át is vezette a vezetést. A hazai időkérés után Szabó dobott be egy hármast, de Radics betörése is meghozta az eredményét (15. perc: 26-27). Ekkor Madár jelentkezett a hárompontos vonalon kívülről, majd nemsokkal később blokkolt is egyet, a labdát pedig gyönyörűen mentette meg Birkás. Radics dobott saroktriplát, ezzel átvéve a minimális előnyt, majd Fekete is jól célzott távolról. Ekkor Madár talált be egy szép betörés végén. Kiss következett és egalizált szépen. Hátul pedig Ratiani blokkolt, Kiss pedig támadóhibát harcolt ki. Fekete két jó büntetője zárta a félidőt (20. perc: 33-35).
 
 
Zsinórban hat vendégponttal indult a harmadik felvonás, ám egy gyönyörű akció végén Szabó betalált a sarokból, majd Madár volt pontos egyszer a büntetővonalról. Radics zsákolt, ám Szabó faulttal együtt is eredményes volt, és a büntetőt is értékesítette (23. perc: 40-43). Marcikic szintén kettő plusz egy pontot érő játékkal válaszolt, és pár eredménytelen támadással később Fekete dobott be egy hármast. Naményi Márk ekkor időt kért (26. perc: 40-49). Birkás két jó büntetőjével igyekezett közeledni a bakonyi együttes, ám Fekete nagy hármast dobott a sarokból. Dormán faulttal együtt is betalált, Marcikic pedig távolról is eredményes tudott lenni. Újabb hazai időkérés következett (27. perc 42-58). Kiss célzott jól a büntetővonalról, de Pleesz is így tett. A veszprémi támadójáték továbbra is akadozott, nem találta az ellenszerét a Vasas védekezésének (30. perc: 44-62).
 
Az utolsó etap Radics kosarával indult, viszont nemsokkal később Szabó és Orgona szép összjátékának tapsolhatott a hazai publikum. Majd Birkás is remekül tört be és vitte ziccerig. Andrássy ekkor faulttal együtt is betalált. Madár dobott erre egy triplát, amit Cseh zsákolása követett, később pedig egy büntetőt is bedobott. Marcikic vitte ziccerig, amivel húsz pont fölé nőtt a különbség (36. perc: 51-72). Birkás és Orgona egy-egy jó büntetője következett, ami után Szabó talált be kintről. Andrássy centerezett jól, Kiss pedig bedobott egy büntetőt. Moravcsik hármasát Szabó ziccere követte, majd Andrássy zsákolt. A vége magabiztos Vasas-győzelem lett (40. perc: 59-81).
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Az első félidőben megint sikerült tartanunk a lépést az ellenfelünkkel, és minden tőlünk telhetőt megtettünk. Sajnos több meccs óta küzdünk azzal, hogy a második félidőre a kispad rövidsége miatt elfogy az erőnk. Ennek volt köszönhető ma is, hogy a harmadik és a negyedik negyedben tudott ellépni az ellenfél. Mindezzel együtt gratulálok a Vasas csapatának, és további sok sikert kívánok nekik.”
 
Stephen Arigbabu, a Vasas vezetőedzője: „A mérkőzés favoritjaként érkeztünk Veszprémbe, de kellett egy kis idő, amíg megtaláltuk a játékhoz való helyes hozzáállást. Gratulálok a fiúknak a második félidőben nyújtott teljesítményükhöz. Ez az a mód, ahogy játszani akarunk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a szezon hátralévő részében.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink