Naptár

Betöltése

Vezetőedzői nyilatkozat a playout előtt

2023. Április 11.
1 éve
Szombaton 15:00-kor a Fóti Phoenix Csarnokban elkezdődnek a playout küzdelmei a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely első körben a házigazda PHOENIX-MT Fót ellen próbálhatja meg az azonnal bennmaradást kiharcolni a két győzelemig tartó párharcban. A második találkozóra jövő szerdán 18:00-kor kerül majd sor a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban. A rendkívül fontos összecsapások előtt vezetőedzőnket, Horváth Ákost kértük meg, hogy röviden foglalja össze az alapszakaszt és ossza meg velünk gondolatait a playoutra és a Fót elleni meccsekre vonatkozóan.
 
„Valamivel az alapszakasz fele után lettem én a vezetőedző, és azóta dolgozunk ebben a felállásban. Sok mindenben léptünk előre és a keret is változott, hiszen voltak érkezők és távozó is. A szerkezetünk és az, ahogy most össze tudunk állni, az azt gondolom, hogy érdemes a Piros csoportra.

Az más kérdés, hogy nem lesz könnyű a playout, hiszen pályahátrányból indulunk az ellen a Fót ellen, amely nagyon jó erőkből áll. Ugyanakkor többesélyes a helyzet, hiszen a bajnokság lebonyolítása kedvez egy playoutra készülő csapatnak. Az utolsó hat-nyolc meccset abban a felfogásban játszottuk le, hogy ezek által készülünk az idény végére. Remélem, hogy a játékosoknak is ez maradt meg a fejében. Hiszen mindegy, hogy playoffról vagy playoutról beszélünk, a csapatnak van egy célja, és az alapszakasz után tulajdonképpen egy új bajnokság indul. Két, rosszabb esetben négy vagy hat mérkőzésre van kiélezve az egész.

Húznunk kell tehát egy vonalat, és úgy tekintenünk erre, mint egy óriási lehetőségre, hiszen senki sem várja egy alapszakaszban gyengén szereplő csapattól, hogy pályahátrányból elkapja a három helyezéssel nála előrébb végző együttest. Mindenkinek úgy kell erre tekintenie a csapatunkból, hogy most mind egyénileg, mind csapatszinten megmutathatjuk, mire vagyunk igazán képesek, hogy van bennünk kurázsi és ki tudjuk harcolni a bennmaradást.

A playoutban ez első lehetőségünk arra nyílik majd, hogy megfirkáljuk a tizenegyediket. Jó szerkezetük van, légiós is erősíti őket, nem mi vagyunk az esélyesek, de az utolsó hazai alapszakasz találkozónkat velük játszottunk, amelynek első félideje megmutatta, pariban tudunk velük lenni. Meg is fogunk ezért tenni mindent, természetesen.

Utána még várnak ránk meccsek, akár megnyerjük ezt a párharcot, akár nem. Ha esetleg az utóbbi következne be, akkor még mindig lesz esélyünk arra, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Az Óbuda – Nagykőrős párosítás vesztese várna ránk, amely szintén pályaelőnnyel rendelkezne velünk szemben. Ám ellenük vagy tudtunk nyerni az alapszakaszban, vagy komoly győzelmi esélyünk volt.
 
Tehát nincs még vége a bajnokságnak. Abszolút bizakodhatunk és tudunk arra építeni, amit az elmúlt hónapokban láttunk fejlődni, hiszen csapatjátékban és összetartásban mindenképpen voltak és vannak bíztató jelek.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink