Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Jászberény – Veszprém

2022. Február 28.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub január 29. helyett végül március 1-én, 17:30-tól lép pályára Jászberényben a tabella második helyén álló hazai együttes ellen. A győzelmi esélyek ezúttal nem a veszprémiekre nézve kedvezőek, de ahogyan azt ebben a bajnokságban a 2021/22-es szezonban már sokszor láthattuk, könnyen borulhat a papírforma.
 
A Veszprém előző három meccsét elveszítette, legutóbb pár napja, február 25-én hazai pályán a BKG Príma Akadémia ellenében, 58:77 arányban. A piros-szürke gárda így jelenleg a tabella hatodik helyén áll, tizenkét győzelemmel és kilenc vereséggel.
 
A Jászberény eddig csupán négy vereséget gyűjtött be tizenhét győzelme mellé. (Jelenleg egy meccsel kevesebbet játszottak mint a Veszprém.) Elsőt még a második fordulóban szerezte az NKA ellen odahaza, nem kis meglepetésre 61:75-re, majd jött a Veszprém elleni (ld. lentebb) október végén, majd arra közel egy hónappal a Budapest Honvéd otthonában 77:70-re elveszített találkozó, míg legutóbb február 5-én hagyták el vesztesen a pályát a Vasas Otthonában (103:71). Azóta azonban négy győzelmet arattak, közte a legértékesebbet múlt szombaton, amikor is odahaza egy ponttal legyőzték az eddig csupán egy vereséggel álló és listavezető Honvédot, 76:75 arányban.
 
 
A két csapat tehát már játszott egymás ellen az ősszel, méghozzá Veszprémben. Akkor a vendéglátók diadalmaskodtak nagy csatában, 90:86 arányban, főként a kiváló harmadik negyedüknek köszönhetően. Azon a meccsen a Veszprém legponterősebbje Szabó Péter volt a maga 28 pontjával, míg őt Nebojsa Dukic követte 20 ponttal. Utóbbi decemberben távozott Veszprémből, és soron következő ellenfelünk lett az új csapata. Az eddig ott játszott hét meccsén 10,7 pontot, 4,1 lepattanót, 2,4 gólpasszt és 14 VAL-t átlagol „Duka”, 27,4 átlagperc alatt. További érdekesség, hogy a tavaly még „A” csoportos Jászberény soraiban szerepelt az a Füzi Róbert, aki január óta már a Veszprémet erősíti.
 
Szurkoljunk ismét veszprémi fiúknak, hogy összejöjjön ez a bravúrnak számító győzelem, és kijöjjenek a rossz szériából. Habár online stream nem lesz a találkozóról, az MKOSZ oldalán az élő szöveges közvetítést lehet majd követni.
 
Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink