Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – BKG

2022. Február 22.
2 éve
Az NBI/B Piros csoportjának huszonkettedik fordulója következik, a Veszprém Kosárlabda Klub pedig a huszonegyedik meccsét játssza, hiszen a Jászberény ellen elmaradt összecsapása elmaradt. A bakonyiak ellenfele ezúttal a BKG Príma Akadémia lesz a Vetési Albert Gimnáziumban, február 25-én, pénteken 17:00-tól.
 
A két együttes összecsapásai mindig remek partikat hoztak az elmúlt években, és most is ez várható, hiszen ahogy korábban, úgy most is a liga meghatározó csapatai közé tartoznak mindketten, ráadásul a BKG pont az előző fordulóban előzte meg a Veszprémet.
 
A szigetszentmiklósiak a múlt hétvégi, nagyarányú győzelmükkel (115:55) a Conoil Pápa KC ellen egy kétmeccses vereségsorozatot zártak le. Korábban ugyanis kikaptak idegenben az NKA Pécstől (84:94), majd otthon az Óbudától (69:80). Mérlegük jelenleg tizenkét győzelem és nyolc vereség, amivel ötödikek a tabellán, két ponttal megelőzve az egy meccsel kevesebbet játszó Veszprémet.
 
A BKG legponterősebb játékosa, ahogy ezt már a kosárlabda drukkerek megszokhatták, továbbra is Nagy Botond, aki 28,1 pontot átlagol meccsenként, kiosztva mellé 6,7 asszisztot, valamint 2,1 labdaszerzést szintén hozzátéve a közöshöz. Ő a második legponterősebb és a második legtöbb gólpasszt adó játékos a bajnokságban. Utóbbi mutatóban pont testvére, Nagy Benedek előzi meg (9), aki a labdaszerzések rangsorát is vezeti (3,2).
 
A Veszprém sajnos ismét vesztesen hagyta el a pályát a múlt hétvégén, ezúttal a MAFC ellenében maradt alul Zeljko Lukajic gárdája, 100:85 arányban. Jól jönne tehát a csapatnak a győzelem, ráadásul van is miért visszavágnia a BKG-nak, hiszen a novemberi, idegenbeli mérkőzésen 96:68-ra a Dr. Nagy Ágoston tanítványai nyertek.
 
 

A soron következő összecsapásról Horváth Ákos osztotta meg velünk véleményét: „A BKG ellen mindig nehéz. Összeszokott banda, kiforrott rendszerrel. A szerepkörével mindenki tisztában van, és a Nagy testvérek vezetésével minden évben ott vannak az élbolyban. Nagyon kell most nekünk ez a diadal! Jót tenne a lelkeknek, az önbizalmunknak, ha egy ilyen jó ellenfelet legyőznénk. Ki kell használnunk a fizikális előnyeinket. Nincs messze a playoff, egyre nagyobb súlya van minden találkozónak. Teher alatt nő a pálma - szokták mondani.
 
Tehát ismét a jól megszokott időpontban lép parkettre csapatunk idehaza, és szurkolóink segítségével akar kijönni egy rossz periódusból, ráadásul egy nagyon jó csapat ellenében. Számítunk tehát a drukkerek minél nagyobb számú jelenlétére és támogatására.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a találkozó továbbra is csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, továbbá ismét kötelező a maszkviselés a zárt térben rendezett sporteseményeken, így a Veszprém Kosárlabda Klub mérkőzésein is. Fontos, hogy a védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít fel a belépésre. Megértésüket köszönjük.
 
Aki nem tudna eljönni, az otthonról is figyelemmel követheti az eseményeket a Facebook oldalunkon és a YouTube csatornánkon egyaránt, hiszen mindkettőn élőben közvetítjük a mérkőzést.
 
Hajrá Veszprém!
 

Fotók: bkgakademia.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink