Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: BKG - Veszprém

2023. Március 16.
1 éve
Elérkezett a huszonnegyedik fordulóhoz az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza, azaz a mai találkozóval együtt még három mérkőzés van hátra a Veszprém Kosárlabda Klub számára a playout kezdete előtt. Habár a csapat elsősorban már ez utóbbi szakaszra készül, egy újabb siker természetesen jót tenne a játékosok önbizalmának és tökéletes visszaigazolása lenne a hétközben elvégzett kemény munkának. Pláne, ha bravúrgyőzelmet aratnának Horváth Ákos tanítványai, márpedig a BKG PRIMA Akadémia idegenbeli legyőzése mindenképpen azt jelentené. A két csapat soron következő meccse március 19-én, vasárnap, 17:00-tól veszi kezdetét a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban.
 
November 26-án csapott össze előszőr az idényben a két együttes. A veszprémi találkozón már az első negyedben sikerült tizenegypontos előnyt kialakítania a vendégeknek, amely aztán huszonötre nőtt a végére (68-93). A BKG szekerét akkor elsősorban a huszonhárom pontig jutó Lilaj és a huszonkét egységet termelő Nagy Botond húzta, de Plézer tizennyolc és Galambos tizenöt pontját is érdemes kiemelni. Hazai oldalon Szabó tizenhat, Orgona tizenkettő és Madár tíz ponttal voltak a legeredményesebbek.
 
A BKG jelenleg - a forduló megkezdése előtt – a hetedik a tabellán, ám negatív mérleggel. Tizenegy győzelmük mellett ugyanis tizenkét vereséget gyűjtöttek, ráadásul pontazonossággal állnak az egy hellyel mögöttük tanyázó Salgótarjánnal, amely a múlt hétvégén pont a Veszprémet győzte le 82-96-ra. A szigetszentmiklósiak szintén vesztesen hagyták el a pályát ez előző körben, méghozzá a Vasas otthonából távoztak egy ponttal (90-84), míg előtte odahaza kaptak ki a CKE-től (90-99). Nincsenek tehát a legjobb szériában, ugyanakkor a rájátszásba jutás elérése érdekében nagyon fontos lesz számukra a most vasárnapi meccs, hiszen a kilencedik helyen álló CKE-nek is csak eggyel kevesebb pontja van.
 
Legponterősebb játékosuk, egyben az egész bajnokság listavezetője is: Nagy Botond ugyanis a legeredményes pontszerző 28,3-es átlaggal, és a VAL-mutató esetén is ő van az élen 31,8-del. Testvére, Nagy Benedek pedig a gólpassz- (8,9) és a labdaszerzési (3,0) listát vezeti. A játszott percek tekintetében pedig az első két helyet ők foglalják el, szinte végig a pályán vannak minden meccsükön.
 

A Veszprém, ahogy a fentiekben említettük, múlt szombaton kikapott odahaza a Salgótarjáni KSE-től, és talán az eddig felfelé ívelő teljesítménye a csapatnak ezúttal megakadni látszott. Ezen lenne jó most túllendülni, és jó játékot mutatni az ellen a BKG ellen, akikkel amúgy mindig jó, látványos és sportszerű meccseket játszik a bakonyi gárda.
 
A soron következő összecsapás előtt az eddig veszprémi színekben hét meccset játszó, és azokon 7,6 pontot és 5,6 lepattanót átlagoló Vértes Zsombort kérdeztük. A tizenkilenc éves bedobó a következőket nyilatkozta oldalunknak: „Az utolsó mérkőzésünk szoros volt a Salgótarján csapata ellen. A héten mindenki a legjobb tudása szerint készül tovább, hogy vasárnap a BKG-val egy jó meccset játsszunk. A legfontosabb az, hogy a “végjátékra” legyen kész a csapat teljesen, és a tapasztalatot ezekből az alapszakasz találkozókból győzelmekre váltsuk a playoutban. Aki teheti, kísérjen el minket idegenbe is, és segítsen minket győzelemre vasárnap.”
 
Március 19-én tehát ismét nekiveselkedik a Veszprém, hogy meglepetést okozzon, és minél jobb állapotban érkezzen meg a playoutra. A BKG elleni találkozót a 24eskörzetTV YouTube csatornája közvetíti majd élőben, kövessük minél többen az adást és szurkoljunk a fiúknak!
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink