Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: DEAC U23 - Veszprém

2023. Március 30.
1 éve
Április 2-án, 18:00-kor kezdődik Debrecenben, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban az utolsó alapszakasz mérkőzés a Veszprém Kosárlabda Klub számára az NBI/B Piros csoportjának huszonhatodik fordulójában. A bakonyiak ellenfele a DEAC U23 lesz.
 
A debreceniek, akárcsak a Veszprém számára, nincs tétje a találkozónak, ugyanis a tabellán elfoglalt ötödik helyükről már se feljebb, se lejjebb nem tudnak kerülni, így vélhetően Horváth Ákos csapatához hasonlóan ők is a szezonzáró szakaszra való felkészülés jegyében lépnek majd pályára elsősorban. Természetesen hazai környezetben, esélyesként nyerni is szeretnének, de ez elmondható a vendégekről is, akik megpróbálnak majd meglepetést okozni, hogy még pozitívabb előjelekkel vághassanak neki a playoutnak és a bennmaradásért folyó küzdelemnek.
 
A két együttes alapszakaszbeli első összecsapására december 10-én került sor. Ekkor a vendég debreceniek az első félidőben már eldöntötték az találkozót, hiszen annak mindkét negyedében jelentősen eredményesebbek voltak a veszprémieknél. Ezt az előnyt aztán megőrizték a találkozó végéig, így 91-111-es győzelmet arattak.
 
 
A DEAC U23 tizenhat győzelemmel és kilenc vereséggel áll jelenleg az ötödik helyen. Ők azon két csapat egyike, amely le tudta győzni a listavezető NKA Pécset. Még novemberben sikerült nekik ez a bravúr, amikor is 70-65-re diadalmaskodtak odahaza. Legutóbbi meccsüket idegenben játszották múlt szombaton, és tudtak nyerni 63-72-re a Jászberény ellen.
 
A Veszprém Kosárlabda Klub az előző fordulóban otthon lépett pályára a PHOENIX-MT Fót ellen, és habár az első félidő remekül sikerült és benne volt a hazai győzelem lehetősége a meccs képében, a második félidő már nem alakult jól, és végül 74-93-as hazai vereség született.
 
Az utolsó alapszakasz találkozó előtt Nika Ratianit kérdeztük meg csapatunkból. Georgiai centerünk, aki a bajnokság egyik legjobb dobásblokkolója és támadólepattanózója, 8,3 pontot, 6,6 lepattanót és 1 blokkot átlagol mérkőzésenként. A magasember a következőket nyilatkozta: „Miután egyértelművé vált számunkra, hogy a rájátszásba már nem kerülünk be, a hátralévő találkozókat elsősorban gyakorlásra használtuk, annak érdeképben, hogy fejlődjünk a támadást, a védekezést és a rotációt illetően egyaránt. Az utolsó alszakasz meccsünket a DEAC ellen vívjuk idegenben, és természetesen megpróbáljuk azt megnyerni, valamint felhasználni ezt a mérkőzést is a playoutra való felkészülés jegyében. Még nem tudjuk, hogy a playoutban ki lesz az ellenfelünk, de az biztos, hogy mindent megteszünk azért, hogy ebben a bajnokságban szerepeljünk majd a következő szezonban is.”
 
Vasárnap 18:00-tól tehát utoljára indul útjára a labda az alapszakaszban. A DEAC U23 – Veszprém KK mérkőzést élőben közvetíti a DEAC Kosárlabda YouTube csatornája. Szurkoljunk a fiúknak, hogy minél jobban sikerüljön a „főpróba” a playout előtt.
 
Hajrá, Veszprém!
 

Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink