Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Jászberény – Veszprém

2022. November 09.
1 éve
November 11-én, 17:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely a Jászberényi KSE otthonában lép majd pályára, a Bercsényi Tornacsarnokban.  
 
A legutóbb a felek a 2021/22-es bajnokság rájátszásban találkoztak, méghozzá a negyeddöntőben. Ekkor, ha szinten minden mérkőzésen szoros csatában is, de a JKSE bizonyult jobbnak, és 3-0-s összesítéssel jutott tovább az elődöntőbe, majd meg sem állt a döntőig. A feljutást azonban a Budapest Honvéd harcolta ki három meccs alatt.
 
A nyáron a legnagyobb változást talán a szakmai stábot érintette, hiszen Földi Sándor szakmai vezetőként folytatta a klubnál. A vezetőedzői posztot az addig mellette játékos-edzőként működő szerb-magyar irányító, Miljan Rakic vette át, aki korábban az U20-as csapat edzőjeként is tevékenykedett. A játékoskeretet illetően elmondható, hogy hosszabbított Czirbus József, Kucsora Csaba, Velkey János, Olasz Ádám, Meleg Károly, Homoki Donát és Uros Rosic. Erősítésként Nagykőrösről érkezett Mester Márk, a TF-BP-től Csík Richárd, valamint felkerült három saját nevelésű fiatal az első csapathoz Fodor Botond, Kocza Bendegúz és Lékó Konrád személyében. A távozók közül mindenképpen érdemes megemlíteni Nagy Simont, valamint két légióst, az ex-veszprémi Nebojsa Dukicot és Chester Lewist.
 
 
A szezont két győzelemmel kezdték, előbb otthon a Nagykőrös ellen (96-77), majd idegenben a PHOENIX-MT Fót ellen (81-87). Ezt két vereség követte: hiába a hazai pálya, nem kegyelmezett nekik sem a PVSK (75-96), majd a DEAC U23 otthonában vívott szoros csata is vereséggel zárult (74-70). Ekkor azonban visszatértek a győzelem útjára, otthon legyőzték a CKE-t 89-79-re, majd idegenben húsz pontos diadalt arattak és demonstrálták erejüket a MAFC ellen (63-83). Ezután a siker után aztán váratlanul ért talán mindenkit, hogy kikaptak hazai pályán a Vasastól, de főleg az, hogy több mint húsz ponttal, 62-84-re. Majd egy újabb, a papírformára rácáfoló vereség következett a részükről az Óbudai Kaszások otthonában (83-78). Ezen a mérkőzésen nem volt tagja már a keretnek a csapatkapitány, Velkey János, akinek távozását a meccs utáni napon bejelentette a klub.
 
A Veszprém Kosárlabda Klubnak sem sikerült megszakítania a rossz sorozatát. Múlt szombaton hiába játszotta talán a legjobb szezonbeli első félidejét Naményi Márk csapata, a harmadik negyedben elúszott a meccs a Vasas Akadémia ellen, aminek a vége 59-81 lett. Bízzunk benne, hogy sikerül kulcsembereinknek regenerálódnia az elmúlt hét dupla mérkőzése után, és ki tudja használni az együttes a házigazdák hullámvölgyét.
 
A veszprémiek keretéből ezúttal is hiányozni fog fiatal tehetségünk, Végh Mátyás, aki bokaszalag szakadást szenvedett a Szombathelyen vívott Hepp Kupa meccsen október 17-én, így jelenleg a visszatérésén dolgozik. Ezúton is kitartást és mielőbbi teljes felépülést kívánunk Matyinak!
 
Ugyanakkor van esély arra, hogy a csapat két új szerzeménye, Horváth Ákos és Kis Attila Raul bemutatkozhat veszprémi színekben. Bízzunk benne, hogy már pénteken újdonsült együttesük rendelkezésére állhatnak.
 
A Jászberény elleni találkozóról élő online közvetítés lesz a vendéglátóink Facebook oldalán. Szurkoljunk ismét a fiúknak, hogy kilábaljanak a negatív szériából.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Fux Marcell és jkse.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink