Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Nagykőrös – Veszprém

2022. Október 19.
1 éve
Október 22-én, 17:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely harmadik hazai, összességében negyedik meccse után e hét szombaton idegenben lép parkettre. A bakonyiak jelenleg győzelem nélkül állnak, de vendéglátójuk, a Nagykőrösi Sólymok KE is csupán egy diadallal büszkélkedhet, így kiélezett összecsapásra van kilátás a nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskolában.
 
A most egymással megmérkőző felek az előző idényben az alapszakaszban játszottak egymással, azaz két alkalommal. Előbb október végén, Nagykőrösön meccseltek, és a Veszprém nyerni tudott tíz ponttal, 77-87 arányban a 23 pontig jutó csapatkapitánya, Szabó Péter vezetésével. A veszprémi találkozón szintén a piros-szürkék diadalmaskodtak, ráadásul kétszer akkora különbséggel mint előtte, 98-78-ra. A szezon végén Sólymok végül a tizedik helyet szerezték meg, a Veszprém nyolcadik pozíciójával szemben.
 
Az új idénynek új vezetőedzővel, Puszta Dáviddal nekivágó Nagykőrös, két idegenbeli vereséggel kezdte az évadot. Előbb Jászberényben kaptak ki 96-77-re, majd a PVSK otthonában 120-78-ra. Ezután az újonc CKE-t fogadták, és sikerült is nyerniük magabiztosan 80-61 arányban. Ezt követően egy újabb vendégjáték következett a számukra, és a Vasas ellen egy szoros meccsen 76-67-es különbség mellett maradtak alul. A Nagykőrös csapatjátékáról árulkodó adat, hogy öten is kétszámjegyű pontot átlagolnak. A legponterősebb közülük Lakosa Ákos, aki meccsenként 15 egységgel járul hozzá az összteljesítményhez.
 

A Veszprém Kosárlabda Klub továbbra is azon van, hogy a győzelem útjára lépjen, ám hiába játszott jól – főként az első félidőben - a múlt hétvégén odahaza a TF-BP ellen, vereség lett a vége, méghozzá 65-76 arányban. A veszprémiektől Madár András és Orgona Gergő egyaránt 14-14 pontig jutott, de mindenképpen említést érdemel a kezdőként lehetőséget kapó, tizennyolcéves Varga Ádám, aki végül 10 ponttal zárta a találkozót és a védekezésből is vastagon kivette a részét.
 
A Veszprém fiatal georgiai utánpótlás-válogatott légiósa, Nika Ratiani is egyre inkább magára talál. Jelenleg 8,3 pontot, 7,7 lepattanót, 2,7 blokkot és 20,7 VAL-t átlagol, három meccsen játszva. A húszéves, 214 cm magas centert kérdeztük az előttünk álló idegenbeli összecsapásról: „Sajnos nem olyan eredményekkel kezdtük a szezont, amilyennel szerettük volna, és amit elvárunk magunktól. Elveszítettük a meccseinket, de természetesen, ennél többre vagyunk képesek. Fiatal csapat a miénk, amely szeretné kihozni magából a maximumot. Minden egyes mérkőzésen újabb tapasztalatokat gyűjtünk, amelyek hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy megnyerjük az előttünk álló találkozókat. Továbbra is keményen készülünk minden összecsapásra, és azon vagyunk, hogy magunkból a legjobbat kihozva győzelmeket érhessünk el. Magasak az elvárásaink magunkkal szemben, és szeretnénk megmutatni mindenkinek, milyen jó együttes vagyunk.”
 
A szombati, nagykőrösi találkozóról nem lesz online stream, de az MKOSZ weboldalán a szöveges közvetítést figyelve – ezen a linken lesz elérhető - lehet majd szurkolni a fiúknak, hogy meglegyen az első győzelmük.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 

Fotók: nagykorosisolymok.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink