Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Pápa – Veszprém

2021. December 15.
2 éve
Elérkezett 2021 utolsó meccse a Veszprém Kosárlabda Klub számára. Ráadásul egy kimondottan érdekes találkozóra van kilátás, ugyanis ismét egy osztályban szerepel egymással Veszprém megye két kosárlabda csapata, amely most össze is csap egymással. Szabó Péteréket tehát a Conoil Pápa KC látja vendégül december 17-én, 18:00-tól a pápai Városi Sportcsarnokban.
 
A Pápa tavaly megnyerte az NBI/B Zöld csoportját, és ezzel feljutott a Piros csoportba. A 2021/22-es idényben eddig három győzelemmel és nyolc vereséggel állnak a tabella tizenkettedik helyén. A sikeres összecsapásaikat a Vasas ellen otthon, még a nyitófordulóban (82:75), majd a Nagykőrös (106:95) és a Baja (92:103) ellen vívták.
 
A legutóbbi fordulóban a listavezető Honvédot fogadták és kaptak ki 63:81-re. Ezen a találkozón már új vezetőedző ült a kispadon Dr. Vajda Balázs személyében, ugyanis az azt megelőző meccset követően (hazai pályán vereség az NKA-tól 90:95 arányban) Kálmán László és a klubvezetés közös megegyezéssel felbontotta a szakember szerződését.
 
A Veszprém nyolc-négyes mérleggel rendelkezik jelenleg, és áll a tabella ötödik helyén úgy, hogy ugyanezzel a győzelem-vereség mutatóval rendelkezik még rajta kívül az előtte álló két alakulat is. Nagyon szoros és kiegyensúlyozott tehát továbbra is a bajnokság. Ezt erősíti meg az az adat is, hogy a piros-szürkék mögött tanyázó négy alakulat pedig hat-hatos mérleggel áll.
 
 
Tóth Norberték (20 pont, 21 lepattanó, 4 gólpassz, 82% mezőnyből, 45 VAL) az előző fordulóban odahaza az Óbudai Kaszásokat fektették két vállra és gyűjtötték be a két pontot (92:79) saját közönségük előtt, amelynek soraiban megannyi egykori kiválósága ült az egyesületnek. Ezen a napon ünnepelte ugyanis a klub a veszprémi kosárlabda megalapításának hetvenedik évfordulóját. A meccs utáni díszvacsorán a jelenlévők megválasztották a veszprémi kosárlabda történetének öt legjobb játékosát, ahová két jelenlegi játékos, Szabó Péter és Madár András is bekerült. Ezúton is gratulálunk nekik!
 
Jön tehát az év utolsó mérkőzése, amelyet szintén meg kell nyernie a csapatnak, ha nem akar leszakadni az élbolytól és pozitív hangulatban akar elmenni a jól megérdemelt karácsonyi pihenőjére. Az biztos ugyanakkor, hogy a Pápa a régi megyei rangadók hagyományait szem előtt tartva, nehéz feladat elé állítja majd a Veszprémet. Remek találkozóra van tehát kilátás.
 
Csapatkapitányunk, Szabó Péter a következőképpen vélekedik az előttünk álló kihívásról: „Minden meccsen nyerni akarunk, ez pénteken sem lesz másként. Ráadásul ez lesz 2021 utolsó mérkőzése, ezért mindenképpen jó lenne győzelemmel zárni az évet. Örülök, hogy a Pápának sikerült feljutnia, így most két Piros csoportos csapata lehet Veszprém megyének.
 
Szurkoljunk a veszprémi fiúknak, hogy győzelemmel zárják az esztendőt! A meccsről ezúttal nem lesz élő közvetítés, de az MKOSZ oldalán lehet majd követni az eredmény alakulását.

Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink