Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: TF – Veszprém

2021. Október 14.
2 éve
Két hazai bajnoki és egy idegenbeli kupa találkozó után ismét Budapesten lép parkettre a Veszprém Kosárlabda Klub az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es alapszakaszában. Szombaton 18:30-tól, a Sport11 Sportcentrumban az ellenfele a TF-BP lesz, amely a piros-szürkékkel megegyező mérleggel áll jelenleg, azaz két győzelemmel és egy vereséggel. 
 
Az előző idényben két alkalommal játszottunk egymás ellen az alapszakaszban, és meglehetősen hullámzóan teljesítettünk velük szemben. Az első összecsapásra november végén került sor, és meglepetésre hazai pályán tizenegy pontos vereséget szenvedtünk a fővárosiaktól (80:91), akiknél egykori játékosunk, Kerkai Ákos harmincnyolc egységgel járult hozzá a budapestiek diadalához. A második találkozás január elején volt esedékes a fővárosban, és a Veszprém visszavágott a Tehetséges Fiataloknak 64:73 arányban, Madár András huszonnégy és Nebojsa Dukic tizenkilenc pontjának köszönhetően.
 
Soron következő ellenfelünk végül nem jutott be tavaly a felsőházi rájátszásba, ugyanis az alapszakaszt tíz győzelemmel és tizenhat vereséggel a tizenegyedik helyen zárta, majd végül az alsóházi rájátszásban is ezt a pozíciót szerezte meg.
 

A nyár folyamán sok változás volt a TF játékoskeretében. A tavalyi csapatból Csík Richárd, Korompai Ákos, Magda Dávid, Szántó Dániel, Tamási Péter és Nagy Szabolcs is maradt, valamint külföldi tanulmányaiból visszatért Bálint Bence is. Érkezett két „A” csoportos játékos, Körmendről Oroszi Bence (bedobó), Szolnokról pedig Gémes Andor (bedobó). Szintén a TF-t választotta a Honvédból Béres Benedek (2-3-as poszt), Tichov Dominik (2-3), valamint Veszprémből Szücs Péter (2-3). Érkezett még Tóth Kornél (2-4) Győrből, Simon Balázs (1-2) a SMAFC-ból, Bartos Bálint (3-4) Nagykőrösről, valamint Medgyesi Kristóf a Keresztúri DSE-től.
 
Az új idényben Beák Gábor tanítványai először az NKA Pécshez látogattak, ahol hiába produkáltak kiváló első és harmadik negyedet, az utolsó etapban tizenhét pontot vert rájuk a házigazda, ezzel megszerezve a győzelmet (85:78). Ezt követően ismét idegenben szerepeltek, ezúttal az Óbudai Kaszások otthonába látogattak, és nyertek Tichov (34 pont) és Csík (28) vezetésével 85:94-re. A harmadik idei összecsapásukat sem otthon játszottak, hanem az újon Conoil Pápa KC vendégeként, és szoros csatában négy ponttal diadalmaskodtak (76:80).

A TF biztosan izgatottan várja, hogy végre hazai pályán szerepeljen a 2021/22-es bajnokságban, és saját közönsége előtt győzelemmel debütáljon. Szabó Péterék célja tehát ennek a tervnek a meghiúsítása lehet, ám ennek elérése közel sem ígérkezik egyszerűnek szombaton.
 
Csapatunk nyáron szerződtetett magasembere, Tóth Norbert a következőket mondta el megkeresésünkre: „A bajnokság kezdetén nagy fegyvertény volt a Honvéd elleni győzelmünk idegenben. Éppen ezért duplán sajnálatos volt, hogy utána itthon kikaptunk a Vasastól. Ugyanakkor örülök annak, hogy ebből együtt sikerült felállnunk, és végül nagy különbséggel győztük le a Salgótarjánt. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy igazi csapatként játszottunk, harminc gólpasszunk volt, ami kiemelkedő és nagyon bíztató a jövőre nézve. Továbbra is elsősorban a magunk hibáival kell foglalkoznunk. Videózunk minden meccs után, és próbáljuk a védekezésünket még keményebbé tenni, továbbá elkerülni azt, hogy ne legyenek támadásban nagyobb hullámvölgyeink. Rá kell éreznünk arra, hogyan tudunk elől sikeresek lenni akkor is, ha a külső dobásaink esetleg rossz ritmusban vannak és nem mindig sikeresek.”
 
A találkozót élőben közvetítjük a YouTube csatornánkon. A meccs élő adásának linkje itt érhető el. Nézzük minél többen a közvetítést és szurkoljunk a fiúknak!
 
Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink