Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – BKG

2022. November 23.
1 éve
November 26-án, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára. A bakonyiak soron következő ellenfele a BKG PRIMA Akadémia lesz a Vetési Albert Gimnáziumban.
 
A két együttes nem is olyan régen, szeptember 4-én, a felkészülés időszakában már találkozott egymással, szintén a Királynék városában játszva. Akkor a BKG örülhetett 90-104-es győzelmet aratva. Azon a találkozón a vendégek részéről Nagy Botond (24 pont), Frenki (22) és Kelenföldi (18) vitték a prímet, míg hazai oldalon Madár (29), Szabó (28) és Orgona (20) voltak a legeredményesebbek.
 
Az azóta eltelt időben a BKG, amely ez előző bajnokságot egyébként a hatodik helyen zárta, hozzánk hasonlóan tíz meccset játszott már a 2022/23-as idényben, és négy győzelemmel, valamint hat vereséggel áll, így jelenleg a tabella nyolcadik helyét foglalja el. Az elmúlt két meccsüket elveszítették, előbb idegenben a CKE ellen (97-83), majd odahaza a Vasas ellen (79-93).
 
 
A csapatuk irányítója, Nagy Botond idén is kiemelkedően teljesít. Vezeti a bajnokságot pontszerzésben (26,7) és a VAL-mutató (29,8) terén is, de utóbbi kategóriában a testvére, Nagy Benedek is ott van az élbolyban, méghozzá az ötödik helyen (25,5). Gólpasszban az utóbbi a jobb kettejük közül, az első helyen állva 9,9-es átlaggal, míg előbbi a negyedik (7,2). Szerzett labdában is Benedek van az élen (3,1). Mindketten végigjátszották az összes meccsüket eddig, így ebben a mutatóban megelőzik a 37,9 percet átlagoló és így ebben a mutatóban a harmadik helyen álló veszprémi csapatkapitányt, Szabó Pétert.
 
A veszprémi csapat régi-új játékosát, az eddigi két bajnokiján 11,5 pontot, 4,5 lepattanót, 2 gólpasszt és 12-es VAL-t átlagoló Horváth Ákost kérdeztük meg az előttünk álló találkozóról. A rutinos spíler a következőket mondta: „A tavalyi szezonban is engem ért a megtisztelő feladat, hogy a BKG érkezésekor szóljak pár szót. Idén is a Nagy testvérek szabják a fazont, immár sok-sok éve, összeszokva, finomhangolva a játékukat. Kifejezetten élménykosárlabdát játszanak, ehhez minden évben megtalálják a megfelelő társakat. Illetve többen évek óta kiegészítő szerepkörben is együtt játszanak már. Csak akkor lehet esélyünk a BKG összhangját megtörni, ha nagy energiákat mozgósítva kibillentjük őket a komfortzónájukból, és ha nem a megszokott ritmusban játszanak. Ebben az esetben behúzhatjuk az idei első hazai győzelmünket! Nagyon sokat jelentene ez a siker, és ezzel tisztában is van minden érintett. Nagyon készülünk.”
 
Szombaton egy olyan ellenfél látogat hozzánk, amely ellen mindig sportszerű és látványos mérkőzéseket játszottunk a múltban. Reméljük, most sem lesz ez másként, és a végén mi örülhetünk. Hogy ez megvalósulhasson, számítunk ezúttal szurkolóink helyszíni bíztatására. Aki pedig nem tudna eljönni a találkozóra, az a YouTube csatornánk közvetítése előtt drukkolhat a fiúknak.
 
Hajrá, Veszprém!
 

 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

0 - 0

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink