Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – PVSK

2022. Október 26.
1 éve
Október 29-én, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ismét otthon lép parkettre. Az ellenfele a Vetési Albert Gimnáziumban az a Pécsi VSK-Veolia lesz, amely tavaly még az „A” csoportban vitézkedett, és nyári igazolásai, valamint eddigi hibátlan mérlege egyértelműen jelzi, hogy nem sokáig kíván egy osztállyal lejjebb játszani.
 
A Baranya megyeiek a 2021/22-es szezon végi playout szakaszban az Atomerőmű SE-vel játszottak a bennmaradásért, és a két győzelemig tartó párharcot végül 2-1 arányban a paksiak nyerték, így a PVSK húsz szezon után volt kénytelen búcsút inteni a legfelsőbb osztálynak.
 
Az NBI/B Piros csoportjából azonban a lehető legrövidebb időn belül, azaz már 2023 tavaszán szeretnének visszakerülni az élvonalba. A csapat élére Juhász Olivért nevezték vezetőpedzőnek a nyáron, akit jól ismerhetünk, hiszen a pécsiek „B” csoportos „fiókcsapatát” is irányította éveken át. Az ő szakmai stábjához csatlakozott a nyáron Andrija Csirics, aki a másodedzői szerepet tölti be. Fontos volt a PVSK számára az is, hogy hosszabbított velük csapatkapitányuk, Bíró Olivér, és szintén megállapodtak a folytatásról két fiatal kosarasukkal, Bor Sándorral és Kalmár Viktorral is.  
 
A keret erősítésére érkezett elsőként, már június második felében három régi-új játékos: a ZTE-től az egykori válogatott center Horti Bálint, valamint az NKA Pécstől Bíró Levente és Kocsis Zalán. Őket követte a szintén pécsi múlttal rendelkező irányító, Halász Ákos (Sopron), majd két fiatal Németh András (Pápa) és Molnár Mátyás (NKA Pécs). Az igazolások sorában Antóni Csanád és a tavaly még veszprémi színekben játszó Füzi Róbert következett, kiegészülve két egykori válogatott magasemberrel, Juhos Leventével és a szintén ex-veszprémi Tóth Norberttel. A pécsiek légiósa az amerikai hátvéd Chase Harler lett, aki az előző idényt Svédországban töltötte, de megfordult korábban Litvániában is.
 

A fentiekben olvasható erős kerete a PVSK-nak úgy tűnik össze is állt a 2022/23-as piros csoportos szezonra, ugyanis az elmúlt öt fordulóban minden eléjük kerülő ellenfelet legalább húsz ponttal vertek, átlagosan száz pontot termeltek és csupán hatvanhetet kaptak. Nyitásként a TF-BP ellen tartottak odahaza erődemonstrációt (101-53), majd a Nagykőrös is hasonlóan nagyarányú verséget elszenvedve távozott tőlük (120-78). Jászberényben játszották a „legszorosabb” meccsüket eddig, de azt is huszonegy ponttal nyerték meg a tavalyi döntős ellen (75-96). Majd a feljutó CKE otthonában is nyertek (68-98), akárcsak a Vasas ellen odahaza (87-62).
 
Legponterősebb játékosuk ezidáig Chase Harler, aki 22,2 pontot átlagol meccsenként, ezzel harmadik a bajnokságban, nemsokkal megelőzve a negyedik helyen álló veszprémi Madár Andrást (20,0). Az amerikai dobóhátvéd a VAL-mutató tekintetében is az élen jár 26,8-as átlaga a negyedik legjobb. Lepattanózásban Horti Bálint viszi a prímet náluk 7,8-as (7. a ligában), a gólpasszok tekintetében pedig Halász Ákos 7,0-s (4.) átlagával.
 
A Veszprém Kosárlabda Klub továbbra is próbálja megszerezni az első győzelmét, amelyet a legutóbbi fordulóban, a Nagykőrös otthonában sem sikerült begyűjtenie (92-82), Madár András kiemelkedő, huszonhét pontos (ebből hét darab hárompontos) teljesítménye ellenére.
 

A soron következő összecsapás előtt fiatal hátvédünket, az egyre nagyobb szerepet kapó, és azt a pálya mindkét térfelén meghálálni próbáló Varga Ádámot kérdeztük meg, aki a következőt mondta el: „Sajnos a hosszú küzdelem után, a sok hiba miatt számunkra kedvezőtlenül zárult az előző mérkőzés. A következő meccs se lesz egyszerű, de egész héten teljes erőbedobással fogunk dolgozni azért, hogy ezúttal mi legyünk a győztes csapat. Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak az eddigi sok bíztatást, és remélem, hogy az előttünk álló találkozón is minél többen fognak a lelátókról szurkolni.”
 
Szombaton egy olyan mérkőzés vár ránk, amelynek egyértelműen nem a veszprémi fiúk az esélyesei. Ugyanakkor a sportban láttunk már nagyobb csodákat is, miért ne láthatnánk most egyet a Vetési Albert Gimnáziumban. Számítunk ezúttal is Szurkolóink támogatására. Aki pedig nem tudna kilátogatni a találkozóra, az a YouTube csatornánk közvetítése előtt drukkolhat a fiúknak.
 
Hajrá, Veszprém!
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink