Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Vasas

2022. November 04.
1 éve
November 5-én, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ezen a héten immár másodjára lép pakettre. Előbb szerdán, Szolnokon játszott a csapat a CKE vendégeként és 94-77 arányban vereséget szenvedett. Most pedig már érkezik is az újabb meccs, ezúttal otthon. A bakonyiak a Vasas Akadémiát látják vendégül a Vetési Albert Gimnáziumban, amelynek mérlege öt győzelem és két vereség, amivel a tabella ötödik helyén állnak.
 
A tavalyi szezont negyedik pozícióban záró Vasas keretében is voltak változások a nyáron. A szakmai stáb, Evangelos Ziagkos vezetőedző irányításával folytatta a szakmai munkát, amely továbbra is támaszkodhat két tapasztalt játékosára, Morvacsik Áronra és az ex-veszprémi Medve Mátéra, akik a csapatkapitányi szerepet is betöltik. Utóbbi sérülése után lábadozik, így ebben a szezonban még nem lépett pályára.
 
Fekete Viktor személyében egy kiváló dobó érkezett hozzájuk, és szintén új igazolás a szerb-magyar állampolgárságú belső posztos játékos, Leon Marcikic, aki a kansasi egyetem csapatától jött a fővárosiakhoz. Továbbá nagy reményeket fűznek hosszútávon a 203 cm magas, U18-as válogatott Pleesz Ádámhoz is.
 
Időközben, október közepén a másodedző, Stephen Arigbabu lett átmenetileg a megbízott vezetőedző, ugyanis Evangelos Ziagkos mester családi okok miatt ideiglenesen távozott a csapattól.
 

A bajnokságot egy Óbudán aratott győzelemmel indították (64-74), majd szoros vereséget szenvedtek az NKA Pécs otthonában (52-59). Majd újra idegenben játszottak, ám a TF-BP ellen sikerült elhozniuk a két pontot (74-84). Október közepén a Nagykőröst látták vendégül, és győztek ellenük 76-67-re. Ezután ismét Pécsre utaztak, ám ezúttal a PVSK volt az ellenfél, a siker viszont ismét elmaradt Baranya megyében (87-62). Az előző hónap végén az újonc CKE-t fogadták, és 84-60-ra diadalmaskodtak. A legutóbbi meccsüket Jászberényben játszották, és 62-84 arányban győztek. A legponterősebb játékosuk ezidáig Leon Marcikic tizenkétpontos átlagával, de elmondható, és ez az egységes csapatjátékot jelzi, hogy hatan is nyolc pont fölött átlagolnak.
 
Szombaton egy olyan ellenfél látogat hozzánk, amely ellen szezontól és formától függetlenül mindig kemény és izgalmas mérkőzéseket játszottunk a múltban. Vélhetően most sem lesz ez másként. Számítunk ezúttal is a Vetési Gimnáziumba kilátogató szépszámú szurkolótáborunk bíztatására. Aki pedig nem tudna eljönni a találkozóra, az a YouTube csatornánk közvetítése előtt drukkolhat Szabó Péteréknek.
 
Hajrá, Veszprém!
 

 
Fotók: Fux Marcell - veszpremkosar.hu és vasasbasketball.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink