Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: NKA – Veszprém

2022. Október 03.
1 éve
Október 9-én, 19:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ezúttal idegenben lép parkettre méghozzá az NKA Pécs otthonában. A pécsiek eddig hibátlan mérleggel állnak, míg a bakonyi együttes még nem nyert meccset a két forduló során.
 
A most vasárnap, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpályáján összecsapó együttesek kétszer találkoztak egymással a 2021/22-es szezonban, és mindegyik alkalommal a Baranya megyeiek örülhettek a végén. Előszőr december elején arattak győzelmet odahaza, 78-70 arányban, majd Veszprémben is diadalmaskodni tudtak márciusban, hiszen 69-79-re nyertek. A szezon végén pécsiek végül a harmadik helyet szerezték meg.
 
A nyári szünetben az NKA Pécs vezetősége azon dolgozott, hogy egyértelműen a bajnoki címre esélyes csapatok között legyenek a 2022/23-as idényben. Amellett ugyanis, hogy megtartották azt a magot, amely már évek óta együtt játszik, jelentősen megerősítették a keretüket. Mindhárom új igazolásuk az „A” csoportból érkezett: a sokszoros válogatott Kovács Péter Szolnokról, Meleg Gergő a PVSK-tól és Kerpel-Fronius Gáspár Debrecenből.
 
Így talán nem is meglepő, hogy hibátlan mérleggel állnak az új szezonban. Az első fordulóban ugyanis az Ivica Mavrenski tanítványai a feljutó Ceglédi KE csapatát fogadták, és győzte le 93:71-re úgy, hogy öt játékosa is tíz pont fölött termelt. A múlt hétvégén pedig a Vasas Akadémiához látogattak a pécsiek, és egy meglehetősen pontszegény meccsen 52:59 arányban nyertek.
 
 
A Veszprém Kosárlabda Klub ezzel szemben nincs túl jó formában, hiszen a MAFC-tól elszenvedett 66-99-es hazai vereség után, az Óbudai Kaszások is győzelemmel távoztak a Vetési Albert Gimnáziumból. A múlt szombati találkozó végeredménye 74:87-es vendégsiker lett, hiába dobott Szabó Péter 29 pontot és ért el 33-as VAL-mutatót a pályán töltött 40 perce során.
 
Az első idegenbeli meccsünkről, az eddig 6,5 pontot, 7 lepattanót, 1,5 gólpasszt és 1 blokkot átlagoló Orgona Gergő mondta el a véleményét: „Sajnos hiába küzdöttünk az előző meccsen, a sok hiba miatt nem sikerült nyernünk. Ezeket igyekszünk kijavítani a héten. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók bíztatását. A Pécs ellen nagyon nehéz találkozóra számítok, hiszen jó csapatuk van, sok tehetséges játékossal. De az biztos, hogy küzdeni fogunk, és a legjobb tudásunk szerint készülünk az egész hét folyamán.”
 
A 2-0-s és a 0-2-es mérleggel álló csapatok összecsapását élőben lehet követni majd a Rátgéber Akadémia YouTube csatornáján. Szurkoljunk, hogy a Naményi Márk vezette alakulatnak sikerüljön meglepetést okoznia, és kiharcolja a győzelmet Pécsett. Vélhetően ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kíván most magának a veszprémi együttes fiatal, ám annál több lehetőséget kapó, a legutóbbi fordulóban már kezdőként pályára lépő játékosa, Végh Mátyás, aki a meccs napján tölti majd be ugyanis a tizenhetedik életévét.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: ratgeberakademia.hu és Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink