Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: PVSK – Veszprém

2022. Február 11.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub február 13-án, vasárnap 17:30-tól ezúttal Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Pécsi VSK-CARGATE vendégeként lép pályára. A bakonyiak számára továbbra is nagyon fontos minden győzelem megszerzése, hiszen az alapszakasz tabelláján a harmadik és hatodik helyezettek között nagyon kicsi a különbség. Hatalmas tehát a harc a minél jobb pozícióért a rájátszás megkezdése előtt bő másfél hónappal.
 
A Veszprém bizakodva várhatja a találkozót, hiszen jelenleg hárommeccses győzelmi sorozatban van a bajnokságban, miután legyőzte a Salgótarjánt (72:90), a TF-et (97:95) és a Nagykőröst (98:78) is. Sőt mindeközben egy kupában sikeresen megvívott nyolcaddöntő is belefért a Pápa ellen (103:99). Zeljko Lukajic csapata így most harminc ponttal az ötödik helyen, ám egy meccsel kevesebbet játszva, mint az előtte álló NKA és Vasas, hiszen elmaradt két hete a Jászberény elleni derbi.
 
Szintén magabiztosságra adhat okot, hogy jól sikerült a piros szürkék új játékosának, a négyes és ötös poszton egyaránt bevethető Stefan Glogovacnak a debütálása. A bosnyák magasember a Nagykőrös ellen egyből dupla-duplával (16 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz és 26-os VAL) igyekezett bizonyítani, érdemes volt szerződtetni.
 

Csapatunk legújabb tagja a következőket nyilatkozta nekünk a héten az előttünk álló feladatról: „Még nem igazán ismerem a magyar mezőnyt, így a Pécs csapatát sem. De nekünk, játékosoknak a legfontosabb feladatunk úgyis az, hogy végrehajtsuk mindazt, amire az edző felkészít minket, és akkor a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni.
 
Soron következő ellenfelünknek, azaz Pécsi VSK-CARGATE-nek a Veszprémmel szemben eggyel több lejátszott meccse van és huszonhat pontja, amivel a tabella tizenegyedik helyén áll. Velünk ellentétben ők elveszítették az előző három találkozójukat. Előbb otthon, a város rivális NKA (69:92) ellen, majd az Óbudai Kaszásoktól idegnebn kaptak ki (97:87). Ezt követte e héten hétfőn a Pápán elszenvedett kétpontos vereségük (90:88). A Juhász Olivér edzette gárda legeredményesebb játékosa Meleg Gergő, aki 20 pontot, 7,7 lepattanót és 26,9-es VAL-t átlagol meccsenként.
 
A két együttes őszi összecsapásán, Veszprémben a hazaiak nyertek, méghozzá nagy különbséggel, 109:71-re, köszönhetően kiváló első és harmadik negyedbeli játékuknak.
 
Az előjelek tehát pozitívak, ám abban biztosak lehetünk, hogy a pécsiek hazai pályán mindent megtesznek majd, hogy véget vessenek rossz sorozatuknak, és otthon tartsák a két pontot.
 
A mérkőzésről csak szöveges élő közvetítés lesz ezúttal elérhető, az MKOSZ oldalán. Szurkoljunk a távolból is a fiúknak vasárnap, hogy négymeccsesre duzzadjon a győzelmi sorozat.
 
Hajrá Veszprém!
 

 
Fotók: Fux Marcell - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink