Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém - Fót

2023. Március 23.
1 éve
Március 25-én, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza, méghozzá immáron a huszonötödik fordulóval a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely a ligaújonc PHOENIX-MT Fótot fogadja a Vetési Albert Gimnáziumban
 
Az előző idényben még Újpest-MT néven a Zöld csoportban küzdő és onnan másodikként feljutó együttes jelenleg a tizenkettedik helyen áll, azaz két pozícióval előttünk, hét győzelemmel és tizenhét vereséggel, azonos pontszámmal a tabellán eggyel feljebb található Óbudai Kaszásokkal.
 
A Veszprém december 4-én látogatott vendégségbe a fóti PHOENIX Sportcsarnokba. A bakonyiak remek első negyedet produkáltak, hétpontos előnyt felépítve, amiből öt maradt a nagyszünetre. A második félidőben azonban mindkét negyedben jobb volt a hazai gárda, így végül 87-75-ös győzelmet arattak a huszonhét pontig jutó Katona és a huszonhárom egységet elérő Varga vezetésével. A veszprémi oldalon Madár huszonegy, Végh tizenhat, Szabó pedig tizennégy pontot jegyzett.
 
A Veszprém ellen jegyezte akkor a Fót az ötödik győzelmét, azóta azonban csak két sikert értek el, ám abból az egyik különösen kiemelendő, hiszen a listavezető NKA Pécset sikerült két vállra fektetniük 85-79-re. Ezzel ők okozták a baranyaiak csupán két vereségéből a másodikat. Ezután még az utolsó előtti helyezett Nagykőröst győzték le, szintén hazai pályán játszva, egy ponttal (81-80), ám tették ezt úgy, hogy az első negyedben tizenhat pontos hátrányban is voltak.
 

A PHOENIX-MT Fót legponterősebb játékosa Katona József 16,2 pontos átlagával, de szorosan ott van a nyomában a házi rangsorban James Kinney, aki 15,2 pontot átlagol meccsenként. További érdekesség, hogy immáron nyolc találkozó óta őket erősíti egykori játékosunk, a PVSK-tól szezonközben odaigazoló Füzi Róbert, aki 9,5 pontot és 4,5 lepattanót tesz hozzá a közöshöz.
 
A Veszprém Kosárlabda Klubnak nagyon fontos lenne egy jó eredményt, lehetőleg győzelmet elérnie most szombaton, több szempontból is. Egyrészt feledtetni kellene a fiúknak – főként önmagukkal – a múlt hétvégi, BKG-tól elszenvedett, közel ötven pontos vereséget (123-74), másrészt nagy szükség lenne felépíteni a megfelelő hangulatot és önbizalmat a playout kezdete előtt, ahol akár a fótiakkal is összecsaphatunk majd a bennmaradásért.
 
A hétvégi találkozóról lesz élő online közvetítés a YouTube csatornánkon, de természetesen inkább  a helyszínre várjuk a szurkolóinkat, hogy támogassák a fiúkat az utolsó hazai alapszakasz meccsen.
 
Hajrá Veszprém!
 

Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink