Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém - Jászberény

2023. Március 02.
1 éve
Március 4-én, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely egy hét szünet után ismét pályára lép, méghozzá odahaza, a Vetési Albert Gimnáziumban. A bakonyi együttes ellenfele a Jászberényi KSE lesz ezúttal, amely hatodik a tabellán, tizenegy győzelemmel és kilenc vereséggel. A két együttes a múltban sokszor vívott nagy csatát egymással, ám ebben a bajnoki kiírásban kevésbé szerepelnek jól a felek, ugyanakkor talán pont ezért bizakodhatnak a hazai drukkerek, hogy sikerülhet a bravúr a hétvégén.
 
A két csapat november közepi összecsapását Jászberényben rendezték, és már a második negyedben eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen húsz ponttal megnyerte azt a tíz percet a JKSE. A vége 85-54 lett Miljan Rakic csapatának. A Veszprémben akkor mutatkozott be Kis Raul, és akkor tért vissza a parkettre Horváth Ákos, aki azóta már a vezetőedzői posztért felel, és pont most szombaton tölti be a negyvenkettedik életévét. Reméljük, sikerül a csapatnak egy győzelemmel felköszöntenie trénerét.
 

Az említett találkozó óta meglehetősen hullámzóan teljesít a Jászberény, hat győzelmet és öt vereséget számlálnak. Az előző fordulóban nyerni tudtak otthon az Óbudai Kaszások ellen két héttel ezelőtt (92-80), ám azt megelőzően vereséggel távoztak a Vasas Akadémia otthonából (83-75). Legponterősebb játékosuk Ivosev Tamás 16,8-es átlaggal, aki az elsőszámú pontfelelős szerepét a szezon közben a DEAC-hoz távozó Velkey Jánostól vette át.
  
A Veszprém Kosárlabda Klub lett a Vasas Akadémia következő áldozata a JKSE után, ugyanis a bakonyiak egy héttel a jászságiak után, február 18-án voltak a Vasas vendégei, és távoztak csupán egy ponttal a Sport 11 Sportcentrumból. Történt mindez annak ellenére, hogy két és fél negyeden át fej-fej mellett haladt a két gárda, sőt vezettek is Szabó Péterék a harmadik negyed elején. A vége azonban 79-57-es Vasas-siker lett.
 
Abból a bő két negyedből azonban mindenképpen lehet építkezni, ráadásul most újabb játékossal erősödve tudják mindezt megtenni a bakonyiak. A hét elején ugyanis a Veszprém Kosárlabda Klub leigazolta a DEAC-tól a tizenhét éves tehetséget, Udemezue Ekenedilichukwu Promise-t, aki tovább bővíti a Veszprém ígéretes fiatal játékosainak sorát, és remélhetőleg sok szép pillanatot fog okozni a Vetési Gimnázium közönségének.
 
 
A soron következő találkozó előtt csapatunk egyik legeredményesebb játékosát, Madár Andrást kérdeztük meg, aki 15,2 pontot, 4,2 lepattanót, 2,1 gólpasszt, 2,0 labdaszerzést és 14,8 VAL-t átlagol eddig a szezonban. A rutinos hátvéd-bedobónk a következőket mondta el: „Egy sokoldalú, erős csapattal fogunk megmérkőzni szombaton. Szeretnénk minél jobb meccset játszani velük és megszerezni a második győzelmünket.”
 
A Jászberényi KSE elleni meccsről lesz online stream a YouTube csatornánkon, ám reméljük, hogy drukkereink többsége ezúttal is inkább a helyszínen buzdítja a csapatot, támogatva őket a győzelem megszerzésében.
 
Hajrá, Veszprém!
 

 
Fotók: jkse.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink