Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – TF

2022. Január 21.
2 éve
Az NBI/B Piros csoportjának tizenhetedik fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub a TF-BP csapatát látja vendégül a Vetési Albert Gimnáziumban kissé szokatlan időpontban, méghozzá vasárnap (január 23-án) 19:00-tól. A mérkőzés napjának oka, hogy ez lesz mindkét együttes második meccse a héten, ugyanis hétközben a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában mérettették meg magukat.
 
Előbb a fővárosiak léptek parkettre kedden, hazai pályán a Zöld csoport hatodik helyén álló Dunaharaszti MTK ellen, és nyertek 74:69 arányban. Egy nappal rá a Veszprém is játszott ebben a versenysorozatban, és a Conoil Pápa KC elleni győzelmével (103:99) szintén kiharcolta a továbbjutást a legjobb nyolc közé. Érdekesség, hogy mindkét alakulat nehézzé tette a maga számára a továbbjutást gyenge első negyedbeli játékával (mindkét esetben 14:25 volt a részeredmény), majd onnan visszakapaszkodva fordította meg a párharcot a maga javára.
 
Most azonban ismét a bajnokság keretében játszanak a csapatok, méghozzá egymás ellen. A Tehetséges Fiatalok csapata csupán egy ponttal van lemaradva az ötödik helyen álló vendéglátókhoz képest, és áll így a hetedik helyen. Azaz vendégsiker esetén pontazonosság állna elő a két gárda között. A bakonyiak tíz győzelemmel és hat vereséggel állnak, míg a budapestiek mérlege kilenc-hét.
 

A TF az NKA Pécs ellen, otthon kezdte a 2022-es évet, ám nagyarányú vereséget szenvedett (67:95). Beák Gábor tanítványai ezt követően azonban két győzelmet gyűjtöttek be, miközben továbbra is otthon játszottak. Előbb az Óbudai Kaszások (96:79), majd a Conoil Pápa KC (82:75) is vereséggel távozott a Sport 11 Sportcentrumból.
 
A vendégek legponterősebb játékosa Tichov Dominik, aki 26,6 pontot átlagol meccsenként, ezzel harmadik a ranglistán ebben a kategóriában, de 28,44-es VAL átlaga is figyelemre méltó, amely az ötödik legmagasabb a ligában.
 
A Veszprém két rangadóval indította az évet és szenvedett mindkétszer szoros vereséget. Előbb Veszprémben a Honvéd nyert egy ponttal 78:79-re, majd a Vasas Akadémia a fővárosban múlta felül a mieinket 56:53-ra. Ezután következett a múlt szombati győzelem a Salgótarjáni KSE vendégeként 72:90 arányban.
 
A két együttes október közepén játszotta az első meccsét egymás ellen az alapszakaszban, akkor a TF hazai pályán, hosszabbításban, 102:98 arányban múlta felül a Veszprémet.
 
A vasárnapi összecsapás előtt a Pápa elleni kupagyőzelemből a végjátékban szerzett két fontos triplájával oroszlánrészt vállaló Füzi Róbertet kérdeztük meg. A december végén Veszprémbe visszatérő bedobó a következőket mondta el hivatalos oldalunknak: „Vasárnap igazi rangadó vár ránk hazai pályán. A TF-BP csapatát fogadjuk, akik közvetlenül mögöttünk vannak a tabellán. Reméljük, hogy teljes kerettel tudunk kiállni ellenük, és kemény, agresszív játékkal megszerezhetjük a fontos győzelmet..”
 

Bízunk benne, hogy a szokatlan időpont ellenére is sokan kilátogatnak majd a Vetési Gimnáziumba, hogy közösen kiszurkoljanak egy újabb győzelmet a hét zárásaként.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a találkozó továbbra is csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, továbbá ismét kötelező a maszkviselés a zárt térben rendezett sporteseményeken, így a Veszprém Kosárlabda Klub mérkőzésein is. Fontos, hogy a védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít fel a belépésre. Megértésüket köszönjük.
 
Aki mégsem tudna eljönni, annak figyelmébe ajánljuk, hogy a Facebook és a YouTube csatornánkon egyaránt nézhető lesz a meccsünk.
 
Hajrá Veszprém!
 
Fotók: tf-budapest.hu és hajraveszprem.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink