Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Vasas

2021. Október 01.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub az első fordulóban fontos győzelmet aratott a Budapesti Honvéd SE otthonában (86:91), így bizakodva várhatja az újabb rangadót, ezúttal már hazai pályán, ahol a Vasas Akadémia lesz a vendége október 2-án, szombaton 17:00-tól. Fontos információ a szurkolók számára, hogy csapatunk visszatért a Vetési Albert Gimnáziumba, ahol reméljük, minél több drukker kilátogat, hogy élőben buzdítsa a csapatunkat. Szintén fontos felhívnunk a figyelmet arra is, hogy csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet kilátogatni a találkozót, amely azonban csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít fel a belépésre.
 
Az biztos, hogy remek mérkőzésre van kilátás, hiszen a két együttes párharca mindig nagy csatát hozott az elmúlt években, és még a mostani előszezonban sem volt másként. Szeptember másodikán, azaz pont egy hónappal a bajnoki előtt a Gyurasits István Emléktorna elődöntőjében csaptak össze felek, és nyert végül a bakonyi alakult egy ponttal, 73:74-re. A tornán végül a Veszprém a második, míg a Vasas a haramdik helyet szerezte meg.
 
A Vasas az előző idényt végül a negyedik helyen zárta, nagy csatában alul maradva a MAFC-cal szemben. A nyáron pasarétieknél is voltak jelentős változások. Faragó Péter vezetőedző távozott a kispadról, helyét a görög Evangelos Vangelis Ziagkos vette át, aki Thessalonikiból, az Iraklis élvonalbeli csapatától érkezett a piros-kékekhez. A játékoskeretből távozott Steier Bence és Debreceni Dániel, valamint a tanulmányait a tengerentúlon folytató Krasovec Ádám is. Érkezett viszont az ex-veszprémi Kerkai Ákos a TF-től, valamint a legutóbb Salgótarjánban szereplő Sömenek Martin. Utóbbi ugyanakkor - Boros Márkkal egyetemben - vélhetően novembernél előbb nem játszhat sérülés miatt.
 

Soron következő ellenfelünk az első fordulóban az újonc Conoil Pápa KC otthonában lépett parkettre, és sokak meglepetésére hétpontos vereséget szenvedett (82:75). Biztosak lehetünk tehát benne, hogy Medve Máté és társai mindent meg fognak tenni, hogy megszerezzék az első idei győzelmüket, pláne a riválisuk otthonában.
 
Görög kollégájával ellentétben, a Veszprém újdonsült vezetőedzője, Martin Blaho győzelemmel debütált a bajnokságban a piros-szürkék kispadján. A szlovák szakembert a következőket nyilatkozta oldalunknak az előttünk álló találkozóról: „Ez lesz ennek a csapatnak az első hazai meccse ebben az idényben, az előszezont is beleszámítva. Itthon játszani mindenképpen előnyt jelent a számunkra, hiszen arra számítunk, hogy sok szurkoló kilátogat majd a találkozóra, hogy ismét élő kosárlabdát lásson és támogasson minket. Remélem, hogy a srácok nemcsak keményen küzdenek, de megmutatják, hogy milyen játékot akarunk játszani az idén. Szeretnénk okos, hatékony és emlékezetes kosárlabdával előrukkolni, hiszen néha nem elég nyerni, a közönségért is játszani kell. A Vasassal a felkészülési időszakban egyszer találkoztunk, és egy ponttal nyertünk ellenük egy kemény, fizikális meccsen, amelynek szinte egésze során egészpályás letámadással védekeztek. Tiszteljük soron következő ellenfelünket és nagy alázattal állunk ehhez az összecsapáshoz, amelynek minden pillanatában maximálisan koncentrálnunk kell a saját játékunkra, végrehajtva az eltervezett dolgokat és mindent a csapat sikerének alárendelve.”
 
Várjuk tehát Szurkolóinkat a Vetési Gimnáziumban, hogy támogatásukkal Szabó Péterék megszerezzék az első hazai győzelmüket is!
 
Érdmes továbbá résztvenni Facebook játékunkban, ugyanis szezonbérletet lehet nyerni!
 
Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink