Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Nagykőrös - Veszprém

2023. Október 18.
6 hónapja
Október 21-én, szombaton 17:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub idegenben lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának ötödik fordulójában. A vendéglátója a Nagykőrösi Sólymok KE lesz a helyi Kossuth Lajos Általános Iskolában.
 
Soron következő ellenfelünkkel az előző idényben is találkoztunk, méghozzá öt alkalommal, hiszen mindkét együttes még az NBI/B Piros csoportjában szerepelt. Az alapszakaszban egy-egyre álltak a felek egymással szemben. Előbb a Nagykőrös tudott nyerni október második felében hazai pályán 92-82-re, majd január végén a Veszprém ellenük szerezte meg az egyetlen alapszakasz sikerét 96-80-ra.
 
Ezt követően a kiesés elleni küzdelemben feszültek egymásnak a felek egy két győzelemig tartó párharcnak, amelynek a tétje az osztályozó kiharcolása volt. Az első meccsre május 6-án került sor Nagykőrösön, és a Sólymok nyertek 67-62-re. Majd a második veszprémi találkozón a Veszprém nyert 79-77-re. Végül pedig jött a mindent eldöntő harmadik összecsapás Nagykőrösön, amikor a bakonyiak diadalmaskodtak 91-94-re és nyerték meg a párharcot. Ezzel a Nagykőrös automatikusan kiesett a Piros csoportból, a Veszprém reménye viszont megmaradt, amennyiben győztesen jön ki az Budafok elleni osztályozós párharcból. Ez azonban nem sikerült, így a VKK is a Zöld csoportban szerepel ebben a szezonban.
 
 
A Zöld csoportban a Nagykőrös jelenleg egy győzelemmel és három vereséggel áll a tabella tizenkettedik helyén. A Sólymok a nyitófordulóban vereséget szenvedtek az NKA Universitas Pécs II. vendégeként (85-78), utána viszont győztek a Dunaharaszti MTK ellen (78-75). Majd szoros vereséget szenvedtek Kovács Márk tanítványai Egerben az Eszterházy ellen (75-72). A múlt hétvégén Sopronba látogatott a Nagykőrös, ahol a SMAFC ellen 93-88-as vereséget szenvedett. Legeredményesebb játékosuk Fehér Péter, aki 21 pontot, 3 lepattanót, 4,5 gólpasszt és 22-es VAL-t átlagol meccsenként.
 
A Veszprém KK egy győzelemmel és három versséggel áll jelenleg. Első diadalát a múlt hétvégén szerezte meg, hazai pályán az Eszterházy SC ellen, méghozzá nagy fölénnyel, 103-71-re. A csapat teljesítménye rendkívül bíztató volt, Alex Geddes vezetőedző is elégedett volt vele. Bízzunk benne, hogy egy szép sorozat első állomása volt, amely Nagykőrösön folytatódik.
 
A Nagykőrös elleni bajnoki előtt csapatunk egyik nyári új igazolását, Takács Eriket kérdeztük meg. Az eddig 9,5 pontot és 6,3 lepattanót átlagoló erőcsatár a következőket mondta el az előttünk álló összecsapásról: „A szezon eleje nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, a keret át is esett kisebb változtatásokon. Az első győzelem megszerzése fontos volt a csapatnak, nagyon örülünk neki, de megyünk tovább, és ezzel a lendülettel készülünk a Nagykőrös ellen. Fontos, hogy megszerezzük idegenbeli első győzelmünket, és lépkedjünk felfelé a tabellán. Egy fizikális, jó mérkőzésre számítok."
 
Ötös számú játékosunk emellett veszprémi visszatérésére is kitért: „Jól érzem magamat itt Veszprémben. Fontos számomra, hogy ebben a városban kezdtem el kosárlabdázni, és sok év után újra itt játszhatok. A csapat kezd egyre jobban összekovácsolódni, jól érzem magamat a többiekkel a pályán és azon kívül is.” 
 
A szombati mérkőzésről nem lesz élő stream egyetlen csatornán sem. Így javasoljuk Szurkolóinknak, hogy a találkozó eredményének folyamatos alakulását a hunbasket.hu oldalán kövessék figyelemmel, és szurkoljunk a fiúknak, hogy elhozzák a két pontot.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: facebook.com/nagykorosisolymok és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink