Naptár

Betöltése

  Feldobás előtt: Veszprém – MAFC

  2022. Április 28.
  2 hónapja
  Folytatódik a rájátszás az NBI/B Piros csoportjában, miután eldőlt, hogy kik jutottak a legjobb négy közé. A döntőért ugyanis a Budapesti Honvéd SE fog megmérkőzni a Vasas Akadémiával a három győzelemig tartó párharcban, míg a másik ágon a Veszprémi Kosárlabda Klubot búcsúztató Jászberényi KSE és az NKA Pécs méri össze az erejét. A negyeddöntők vesztesi pedig az ötödik hely megszerzését tűzhetik ki célul az összesen kétmeccses, oda-visszavágós rendszerben. Így tesz természetesen a bakonyi együttes is, amely ellenfele a pécsiekkel szemben alulmaradó MAFC lesz, a másik párosítást pedig a BKG Príma Akadémia és a TF-BP adja.
   
  A Veszprém Kosárlabda Klub, habár többször is nagyon megszorította, mégis három vereséget számlált a hosszabb kispaddal és ezáltal nagyobb rotációval rendelkező alapszakasz második Jászberényi KSE ellen a negyeddöntőben. Az első, idegenbeli meccsen 88:81-re diadalmaskodtak a hazaiak úgy, hogy a negyedik negyed elején még egy pont is volt a különbség a két gárda között. A második, veszprémi találkozót az utolsó másodpercben sikerült hosszabbításra mentenie Földi Sándor alakulatának, a ráadásban pedig megszerezték a győzelmet (95:103). A harmadik felvonásra Jászberényben került sor, és ekkor már magabiztos sikert értek el a vendéglátók (107:92), továbbjutva a legjobb négy közé.
   
  Az alapszakaszban egy pozícióval jobb, azaz hatodik helyen végző MAFC-nak szintén nem sikerült meccset nyerni a negyeddöntőbeli riválisa ellen, minhárom összecsapást az NKA Pécs nyerte. Tette mindezt ráadásul meggyőző fölénnyel, ugyanis a Baranya megyeiek mindegyik mérkőzésen legalább húsz ponttal diadalmaskodtak. Előszőr Pécsen 75:55-re, aztán a fővárosban 66:86-ra, majd ismét a Nemzeti Kosárlabda Akadémián 102:77-re.
   
   

  Az alapszakaszban a Veszprém és a MAFC előbb a Vetési Gimnáziumban csapott össze, és nyertek Szabó Péterék 108:95-re, majd a februári budapesti meccs végén is vendéglátó együttes örülhetett (100:85), azaz egy-egyre állnak egymással a felek ebben az idényben, és a reguláris szakasz végén is pontegyenlőséggel végeztek, egyaránt tizennégy győzelemmel és tizenkét vereséggel.
   
  A számok fényében tehát nagyon kiélezett párharcra van kilátás, két rendkívül hasonló erejű együttes fog összecsapni. A rájátszásban a Veszprém szorosabb meccseket tudott játszani, ami bizakodásra adhat okot, pláne, ha hasonló küzdőszelemmel lép a parkettre továbbra is Zeljko Lukajic csapata. A MAFC esetében azonban több játékos része aktívan a rotációnak, ami pedig Garai Péter tanítványaira nézve kedvező. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a két együttes meccsei rangadónak számítanak, azaz téttől függetlenül is nagy csata lenne várható. 
   
  Az általunk megkérdezett Füzi Róbert is ezen a véleményen van: „Nagyon kemény párharc vár ránk a MAFC csapata ellen. Legfontosabb feladatunk a magas posztos játékosaik megállítása lesz, amihez kőkemény védekezés szükséges. Mindent bele fogunk adni, hiszen az ötödik hely megszerzése a célunk.”
    
  Igazi kosárlabdacsemegének ígérkezik tehát a pénteki mérkőzés, amely a megszokotthoz képest egy órával később, 18:00-tól kerül megrendezésre a Vetési Albert Gimnáziumban. Ez lesz a csapat utolsó előtti hazai találkozója a 2021/22-es szezonban, reméljük ezúttal is szép számban lesznek a drukkerek a lelátón. Aki mégsem tudna kilátogatni, az élőben nézheti az összecsapást a Facebook oldalunkon vagy a YouTube csatornánkon.
   
  A visszavágóra jövő szombaton, azaz május 7-én, 17:30-tól kerül sor Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban. 
   
  Hajrá Veszprém!
   

   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink