Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Fót – Veszprém

2023. Április 11.
1 éve
Április 15-én, 15:00-tól két hét szünet után folytatódik a z NBI/B Piros csoportjának bajnoksága, ezúttal már a playoff, a playin és a playout küzdelmeivel. A Veszprém Kosárlabda Klub az utóbbiban érintett, ahol a cél a bennmaradás kiharcolása lesz. Az első körben a bakonyiak ellenfele a PHOENIX-MT Fót lesz, amely ellen a két győzelemig tartó párharc első meccsét idegenben játsszák Horváth Ákos tanítványai.
 
Nem is olyan régen, méghozzá március 25-én Veszprémben játszottak egymással a felek. Akkor végül magabiztosnak mondható, 74-93-as vendéggyőzelem született, ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy az első félidőben a két csapat még fej-fej mellett haladt. Azt a húszpercnyi teljesítményt kellene legalább két, vagy szüksége esetén három mérkőzésen át megismételni, és még akár egy lapáttal rátenni.
 
A tét ugyanis nem kicsi, aki ezt a párharcot megnyeri az biztosan bennmarad a bajnokságban, és a kilenc-tizenkettedik helyek valamelyikének megszerzéséért küzdhet a továbbiakban. A vesztes fél pedig az Óbudai Kaszások – Nagykőrösi Sólymok KE párosítás vesztesével néz majd szembe. Annak a szintén két nyertes találkozóig tartó párviadalnak a vesztese automatikusan kiesik a Zöld csoportba, míg a győztese oda-visszavágós osztályozót játszik a Zöld csoport második helyezettjével.
 

A Fót elleni második meccsre már Veszprémben kerül sor április 19-én, 18:00-tól, majd amennyiben 1-1-re alakulna akkor az állás, úgy szükség lesz harmadik találkozóra is, amely április 22-én 17:00-kor kezdődne, ismét a lilák otthonában.
 
Az alapszakasz utolsó fordulójában a PHOENIX győzelemmel tudott hangolni a playoutra, ugyanis odahaza legyőzték a Salgótarjánt 88-80-ra. Ezzel szemben a Veszprém a DEAC U23-nál vendégeskedett, és kapott ki 86-64-re.
 
Horváth Ákos az alapszakasz utolsó fordulóiban rendre felhívta a figyelmet, hogy azok a találkozók a playoutra való felkészülés jegyében teltek, és az elmúlt két hétben is keményen készült a Fót elleni küzdelemre a csapat. Ezt és a bennmaradásra abszolút meglévő esélyt hangsúlyozta vezetőedzőnk a hét elején adott nyilatkozatában, amely ebben a cikkben olvasható.
 
A Fót elleni találkozóról lehetséges, hogy lesz élő online közvetítés a hazaiak Facebook csatornáján, ha esetleg mégsem, úgy a hunbasket.hu élő szöveges tudósítását követve lehet szurkolni azért a fiúknak, hogy sikerüljön megtenni az első lépést a bennmaradás felé.
 
Hajrá Veszprém!
 

 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink