Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Budafok

2023. Május 31.
10 hónapja
Elérkezett a 2022/23-as szezon utolsó két találkozója a Veszprém Kosárlabda Klub. A tét továbbra is az, hogy kiharcolja a bakonyi együttes a jövő idénybeli NBI/B Piros csoportos tagságot. Ellenfele a Zöld csoport második helyezettje, a Budafok lesz egy oda-visszavágós párharc keretében. Az első találkozót június 1-én, csütörtökön 18:00-tól rendezik Veszprémebn, míg a második összecsapásra Budafokon kerül sor június 6-án, 18:30-tól. A párharc győztese a Piros csoportban, míg a vesztese a Zöld csoportban folytatja jövőre.
 
A Fót ellen már majdnem összejött a biztos bennmaradás kivívása a Veszprémnek a playout első körében, körülbelül egy percen múlt, ám végül a „Tigrisek” örülhettek. Majd következett a Nagykőrösi Sólymok elleni, szintén két győzelemig tartó párharc, ezúttal „csak” az osztályozó eléréséért. Ekkor már sikerült 2-1-es összesítésben nyernie a bakonyiaknak, ám tették mindezt hatalmas csatában, hiszen mindegyik mérkőzés tulajdonképpen egy-egy dobáson múlott. Az első nagykőrösi összecsapást a hazaiak nyerték 67-62-re, ám Veszprémben már Horváth Ákos gárdája diadalmaskodott Promise Udomize hatalmas triplájával 79-77-re. A mindent eldöntő, harmadik meccsen a végjátékban Szabó Péter és Madár András keze sem remegett meg a büntetővonalon, így nem tudták megfordítani a mérkőzést a Sólymok, a Veszprém tartotta életben a Piros csoportos reményeit (91-94).
 
A bakonyaik tehát május 14. óta edzhettek, készülhettek és várták, hogy kiderüljön, ki lesz a második a Zöld csoportban, azaz kivel fogják játszani az osztályozót.
 
A Zöld csoport három nyert meccsig tartó döntője három nappal később, azaz május 17-én kezdődött el. A döntőbe végül az alapszakasz két legjobbja jutott, és mivel a Budafok végzett a tabella élén, így náluk volt a pályaelőny a MEAFC Miskolccal szemben. Kezdetben úgy tűnt, sima 3-0-val meg is nyerik a finálét a piros-feketék, hiszen a hazai (77-72), majd az idegenbeli meccset (72-82) is behúzták, így arra készülhettek, hogy saját szurkolóik előtt megnyerik a bajnokságot. A MEAFC azonban tizenhétpontos vereséget mért rájuk (57-74), majd Miskolcon is magabiztosan nyert (95-81), ezzel kiegyenlítve az állást. Következett a mindent eldöntő utolsó meccs Budafokon május 28-án, amely utolsó negyedének kezdetén döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Az záró tíz percben azonban a MEAFC akarata érvényesült, megnyerve találkozót (70-77) és így a Zöld csoportot, kiérdemelve az egy osztállyal feljebb lépést. A Budafok pedig elkezdhetett készülni a Veszprém ellen, azon igyekezve, hogy követhesse döntőbeli ellenfelét a Piros csoportba.
 
 
A Budafok legjobbja a rájátszásban egyértelműen az amerikai légiósuk, Kevin Wade Swanson volt. A hármas és négyes poszton bevethető, 203 cm magas és 100 kg súlyú amerikai játékos, 20,8 pontot, 10,7 lepattanót és 28,6 VAL-t átlagolt a tizenkét mérkőzés folyamán.
 
A két fél első összecsapása előtt természetesen megkérdeztük csapatunk vezetőedzőjét Horváth Ákost is, aki a következőket nyilatkozta weboldalunknak: „A Budafok csapata a második évben nyerte szinte végig a Zöld csoportot, ráadásul jelentősebb változtatások nélkül a keretében. Összeszokott, kiváló játékerőből álló együttesről van szó tehát. Amerikai légiósuk hozza a fizikai erődemonstrációt, Tursics Krisztián fazonszabása mellett minden kirakós a helyére kerülhet. A MEAFC elleni párharcban épp csak egy hajszálnyival maradtak alul. Egy valamiben biztos vagyok: utolsó vérükig küzdeni fognak a feljutásért. Csalódottak lehetnek, de minden bizonnyal éhesek is a sikerre, talán van némi indulat is bennük, amit pozitív energiába fordíthatnak. Nekünk más lélektanilag a felkészülés, hiszen a Nagykőrös elleni, végletekig kiélezett párharcból győztes élménnyel érkezünk. Abszolút érzem a csapaton, hogy még jobban összekovácsolt minket a siker. Hitet és önbizalmat adott. Kevés ideje van mindkét gárdának a felkészülésre konkrétan az ellenfélből, így nagyon fontos lesz, hogy ki, mennyire lesz éles fejben. Igazi ki-ki meccseket várok, nagy a tét, ennek szellemében készülünk!”
 
Nehéz feladat vár tehát a Veszprémre, ám az előző mérkőzések jó teljesítményét és pozitív hangulatát átmentve erre a párharcra, minden esélye megvan a bakonyiaknak, hogy sikerrel vegyék az osztályozót. Szurkoljunk minél többen a helyszínen fiúknak csütörtökön a Vetési Gimnáziumban, hogy sikerüljön egy jó eredményt elérni a második, legvégső, budafoki meccs előtt! Minden drukkerünkre szükségünk lesz! Aki esetleg mésgem tudna eljönni, ő a YouTube csatornánk közvetítése előtt szoríthat a fiúkért.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: hunbasket.hu és Ulrich Tamás 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink