Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Nagykőrös – Veszprém

2023. Május 03.
11 hónapja
Május 6-án, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának playout szakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ismét két győzelemig tartó párviadal előtt áll a jövő évi Piros csoportos szereplés kiharcolásáért. Ellenfele a Nagykőrösi Sólymok KE lesz, és az első meccset náluk rendezik, méghozzá a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A párharc győztese osztályozót játszik majd a Zöld csoport második helyezettjével, míg a vesztese automatikusan kiesik a Zöld csoportba.
 
A Veszprém KK hatalmas, hárommeccses csatában maradt alul a playout első körében a PHOENIX-MT Fót ellenében. Az első találkozót odahaza a fótiak nyerték 82-71-re, végig megőrizve az első negyedben megszerzett előnyüket.
 
A második, veszprémi összecsapás igazi drámát hozott.  A harmadik negyedet a Veszprém tudta dominálni, ám a negyedik etapban megfordította a meccset a Fót, és végül Madár András másfél másodperccel a vége előtt bedobott távoli triplája, majd Nika Ratiani dudaszó pillanatában kiosztott blokkja kellett a hosszabbtás kiharcolásához. A ráadásban ismét a Veszprém volt a jobb, és végül 97-91-es győzelmével kiharcolta a harmadik meccset.
 
A mindent eldöntő találkozón szinte végig vezetett a Veszprém, ám egy perccel a vége előtt egypontos fóti előnynél álltak a csapatok, a Veszprém pedig nem tudta megfordítani már az állást, így a „Tigrisek” 78-72-es győzelmükkel kivívták az automatikus bennmaradást a Piros csoportban.
 
A másik ágon a Nagykőrösi Sólymok KE az Óbudai Kaszásokkal nézett szembe a playoutban. Az első találkozó a Kaszások otthonában simának tűnő hazai győzelmet hozott (79-60), ám a félidőben még a vendégek vezettek. A második, nagykőrösi meccs hatalmas izgalmakat tartogatott. A Sólymok már húsz ponttal is vezettek, ám a Kaszások vissza tudtak kapaszkodni és végül egy ponttal megnyerték a mérkőzést (81-82), ezzel ők lettek a biztos bennmaradók.
 

Két kemény párharcot végül vesztesként megélő, ám elszánt csapat fog szembenézni tehát egymással, ahol a jobb alapszakaszhelyezés okán a Nagykőrösnél a pályaelőny a Veszprémmel szemben. Az első meccsre május 6-án, 18:00-kor kerül sor Nagykőrösön, a második találkozó május 10-én lesz Veszprémben, szintén 18:00-kor. Amennyiben sor kerülne harmadik összecsapásra is, az május 13-án, 18:00-tól lesz, ismét Nagykőrösön.
 
A két csapat az alapszakaszban először a Sólymok otthonában mérte össze az erejét októberben. Azon a találkozón a félidőben még vezetett a bakonyi alakulat, ám a hazaiak remek harmadik negyedüknek köszönhetően tízpontos előnyre tettek szert, amit aztán a végéig tartani tudtak (92-82).  
 
A január végi, veszprémi összecsapást azonban már megnyerték Szabó Péterék, ezzel megszerezve első és végül egyetlen győzelmüket az alapszakaszban. Érdekesség, hogy ott is a harmadik tíz perc döntött, nagyban hozzájárulva a 96-80-as hazai győzelemhez.
 
A mostani, Nagykőrös elleni meccseknek azonban már sokkal nagyobb a tétje. A párharc előtt bedobónk, Szeifert Zalán nyilatkozta a következőket: ,,Nyilván csalódottak voltunk a Fót elleni vereség után, de úgy gondolom, nagyon is van mit meríteni abból a párharcból, hiszen a nehéz szezon ellenére képesek voltunk egy csapatként küzdeni. Ezt a hozzáállást kell továbbvinnünk a Nagykőrös ellen is. Nagyon sokat jelentett a szurkolóink támogatása a hazai meccseken az egész szezon során. Értük is játszunk most szombaton, hogy egy győzelemmel a zsebünkben léphessünk pályára a hazai, jövő szerdai visszavágón.”
 
A május 6-i, nagykőrösi találkozóról nem lesz online stream, de az MKOSZ weboldalán a szöveges közvetítést figyelve lehet majd szurkolni a fiúknak, hogy meglegyen az első győzelmük ebben a párharcban. A második, veszprémi meccsről pedig lesz majd közvetítés a YouTube csatornánkon.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink