Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – MAFC

2022. Április 28.
1 éve
Folytatódik a rájátszás az NBI/B Piros csoportjában, miután eldőlt, hogy kik jutottak a legjobb négy közé. A döntőért ugyanis a Budapesti Honvéd SE fog megmérkőzni a Vasas Akadémiával a három győzelemig tartó párharcban, míg a másik ágon a Veszprémi Kosárlabda Klubot búcsúztató Jászberényi KSE és az NKA Pécs méri össze az erejét. A negyeddöntők vesztesi pedig az ötödik hely megszerzését tűzhetik ki célul az összesen kétmeccses, oda-visszavágós rendszerben. Így tesz természetesen a bakonyi együttes is, amely ellenfele a pécsiekkel szemben alulmaradó MAFC lesz, a másik párosítást pedig a BKG Príma Akadémia és a TF-BP adja.
 
A Veszprém Kosárlabda Klub, habár többször is nagyon megszorította, mégis három vereséget számlált a hosszabb kispaddal és ezáltal nagyobb rotációval rendelkező alapszakasz második Jászberényi KSE ellen a negyeddöntőben. Az első, idegenbeli meccsen 88:81-re diadalmaskodtak a hazaiak úgy, hogy a negyedik negyed elején még egy pont is volt a különbség a két gárda között. A második, veszprémi találkozót az utolsó másodpercben sikerült hosszabbításra mentenie Földi Sándor alakulatának, a ráadásban pedig megszerezték a győzelmet (95:103). A harmadik felvonásra Jászberényben került sor, és ekkor már magabiztos sikert értek el a vendéglátók (107:92), továbbjutva a legjobb négy közé.
 
Az alapszakaszban egy pozícióval jobb, azaz hatodik helyen végző MAFC-nak szintén nem sikerült meccset nyerni a negyeddöntőbeli riválisa ellen, minhárom összecsapást az NKA Pécs nyerte. Tette mindezt ráadásul meggyőző fölénnyel, ugyanis a Baranya megyeiek mindegyik mérkőzésen legalább húsz ponttal diadalmaskodtak. Előszőr Pécsen 75:55-re, aztán a fővárosban 66:86-ra, majd ismét a Nemzeti Kosárlabda Akadémián 102:77-re.
 
 

Az alapszakaszban a Veszprém és a MAFC előbb a Vetési Gimnáziumban csapott össze, és nyertek Szabó Péterék 108:95-re, majd a februári budapesti meccs végén is vendéglátó együttes örülhetett (100:85), azaz egy-egyre állnak egymással a felek ebben az idényben, és a reguláris szakasz végén is pontegyenlőséggel végeztek, egyaránt tizennégy győzelemmel és tizenkét vereséggel.
 
A számok fényében tehát nagyon kiélezett párharcra van kilátás, két rendkívül hasonló erejű együttes fog összecsapni. A rájátszásban a Veszprém szorosabb meccseket tudott játszani, ami bizakodásra adhat okot, pláne, ha hasonló küzdőszelemmel lép a parkettre továbbra is Zeljko Lukajic csapata. A MAFC esetében azonban több játékos része aktívan a rotációnak, ami pedig Garai Péter tanítványaira nézve kedvező. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a két együttes meccsei rangadónak számítanak, azaz téttől függetlenül is nagy csata lenne várható. 
 
Az általunk megkérdezett Füzi Róbert is ezen a véleményen van: „Nagyon kemény párharc vár ránk a MAFC csapata ellen. Legfontosabb feladatunk a magas posztos játékosaik megállítása lesz, amihez kőkemény védekezés szükséges. Mindent bele fogunk adni, hiszen az ötödik hely megszerzése a célunk.”
  
Igazi kosárlabdacsemegének ígérkezik tehát a pénteki mérkőzés, amely a megszokotthoz képest egy órával később, 18:00-tól kerül megrendezésre a Vetési Albert Gimnáziumban. Ez lesz a csapat utolsó előtti hazai találkozója a 2021/22-es szezonban, reméljük ezúttal is szép számban lesznek a drukkerek a lelátón. Aki mégsem tudna kilátogatni, az élőben nézheti az összecsapást a Facebook oldalunkon vagy a YouTube csatornánkon.
 
A visszavágóra jövő szombaton, azaz május 7-én, 17:30-tól kerül sor Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban. 
 
Hajrá Veszprém!
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink